Privat

Robusta  

Robusta er en berømt kaffebønne, der hjælper med at slukke kaffetørsten hos mange verden over. Men hvad er Robusta egentlig for en? Lad os give dig en forståelig forklaring. 

Læs også:

Upload Image...

Hvad er Robusta? 

Robusta er en kaffebønne, der stammer fra Central- og Vestafrika. Smagen på Robusta er stærk og skarp, hvori der typisk findes noter af gran og en peanut-lignende eftersmag. Bønnerne indeholder dobbelt så meget koffein som Arabica (link) og har et lavt syreindhold, hvilket bevirker, at robusta generelt anses som værende af dårligere kvalitet end arabica og har færre smagsnuancer.

Hvor bliver Robusta dyrket?

Robusta-bønnerne bliver kun dyrket på den østlige halvkugle og primært i Afrika og Indonesien.

Robusta kaffeplanterne dyrkes i et lavere niveau, end fx Arabica, på mellem 0 og 900 meter. Planterne bliver 4.5 til 6.5 meter høje, hvor de kræver en temperatur på mellem 18-30 grader og en del mere regn end Arabica.


Robusta er langt mere modstandsdygtig overfor skadedyr og vejrforholdene end Arabica, hvilket betyder, at der kan dyrkes langt mere kaffe pr. hektar, hvilket nedsætter produktionsprisen væsentligt.

Hvad er forskellen på Robusta og Arabica? 

Vi giver dig gerne en hjælpende hånd med forståelsen, når det kommer til forskellen på de to kaffebønner:

  • Arabica er sød og mild. Robusta er skarp og stærk. 
  • Robusta indeholder dobbelt så meget koffein som Arabica 
  • Arabica indeholder mere fedt og sukker 
  • Robust bønner er billigere end Arabica
ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.