Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordrer hele dagen!

Privat

Full immersion. Nogle vil måske kalde begrebet “synkning” på dansk. Det er egentlig ikke så kompliceret, som det lyder. Det er faktisk flere bryggemetoder, der er samlet under en fælles paraply: Full immersion. Eller synkning.

Læs også:

stempelkaffe - ØNSK Kaffe

Hvad er full immersion?

Full immersion er en måde at brygge kaffe på, hvor al kaffe er i kontakt med al vandet under hele brygningen. Full immersion er altså de manuelle bryggemetoder, hvor du så at sige hælder al vandet i kaffen – og derefter lader den brygge. Det er fx, når du brygger stempelkaffe. Omvendt er filterkaffe ikke brygget med full immersion, da vandet løbende løber igennem kaffen og filteret.

French press og AeroPress er begge bryggemetoder, hvor du brygger the full immersion way. Her har du kontrol over temperaturen på vandet, mængden af kaffe og antallet af minutter hvor kaffe og vand er i kontakt. Når du brygger med full immersion har du altså rig mulighed for at nørde kaffens smagsnuancer, hvilket gør det ret sjovt at “synke” kaffe på denne måde. Kort fortalt: Al kaffe og al vand er i kontakt under hele brygningen i modsætning til fx espresso og filterkaffe.

Sådan brygger du med full immersion

Der er som nævnt flere bryggemetoder, der hører under paraplyen “full immersion”. Vi giver dig en grundig gennemgang til to af slagsen: French press og Aeropress.

French press
French press vil mange i Danmark nok kalde stempelkaffe, for, ja, det er stempelkaffe, som du kender den. Sikkert fra Bodum-klassikeren i rustfrit stål, der igennem årene har indtaget mange køkkenhylder. Men stempelkaffe er mere end bare Bodum. Stempelkaffe er en simpel, manuel bryggemetode, der, ved hjælp af stempelkandens indbyggede filter, er rig på olier og fine partikler, der giver din kaffe skøn smag og tekstur.

Vi serverer en stempelkande bryggeguide, hvor du bliver klog på den rigtige dosering af kaffe, hvor længe den skal trække, og hvordan du sikrer det bedste resultat i din stempelkande. 

AeroPress
Den lille Aeropress er skabt til at brygge en enkelt kop kaffe. Aeropress blev i sin tid mødt af skepsis, men vandt dog alligevel indpas, og nogle kaffeeksperter mener endda, at man med en AeroPress kan brygge bedre espressokaffe end på maskinevarianter. Hvis det ikke har vakt din nysgerrighed, ved vi snart ikke, hvad der skal til. Vi anbefaler dig i hvert fald at lære mere om den lille kaffebrygger, der har stort potentiale.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.