Privat

Bodum

Bodum er nok et af de brands, der er flest, der kender til i Danmark, når det kommer til kaffeudstyr. Det er da også et brand med meget historie, og som er let tilgængeligt i mange butikker rundt omkring i landet.

Læs også:

Hvad er Bodum? 

Bodum er en dansk virksomhed, der designer og producerer udstyr til køkkenet – herunder den ikoniske stempelkande.

Bodum blev etableret i 1944 af Peter og Britta Bodum. I dag er det sønnen Jørgen Bodum, der er administrerende direktør og som sammen med hans søster, Pia Bodum, sikrer, at virksomheden stadig er 100% familieejet. 

I Bodums tidlige år importerede Peter Bodum glasvarer til Danmark, og det var i den forbindelse, at han første gang stiftede bekendtskab med vacuum kaffemaskinen. Han blev så begejstret for smagen af den kaffe, som maskinen kunne brygge, at han satte sig for at forbedre designet og skabe et produkt, der prismæssigt var overkommeligt for alle. Dermed var grunden lagt til Bodums succes. I begyndelsen af 1950’erne kom MOCCA på markedet – BODUMs første vacuum kaffemaskine. Siden da har Bodum skabt mange succeser, der den i dag stadig er fast inventar i de danske køkkener. 

I 1974 overtog den 26-årige Jørgen Bodum selskabet, og kort tid efter lancerede han BODUMs første franske stempelkande, BISTRO, der på én gang stod for tradition og nytænkning. BISTRO blev efter kort tid udpeget som en af de mest miljøvenlige stempelkander af de internationale medier og modtog en række prestigefyldte designpriser både i udlandet og herhjemme.

Du kan få fingrene i en stempelkaffe og en udførlig guide til den populære bryggemetode her.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.