Privat

Vi elsker single origin

Hvad er single origin kaffe, og hvorfor skal du vælge dét fremfor en kaffepose med en sammensat blanding af kaffebønner fra rundt om i verden?

Det giver ØNSK dig svar på her. Og vi må hellere bekende kulør fra start: VI ELSKER SINGLE ORIGIN KAFFE. Det giver nemlig en unik mulighed for at opleve smagen af et specifikt kaffeland.

single origin kaffebær

Hvorfor er single origin kaffe populært?

I takt med specialkaffens voksende popularitet er flere og flere begyndt at interessere sig for, hvor kaffen, de drikker, kommer fra.

Lidt ligesom med god vin er der gået i sport i at kende og opleve smagsprofilen fra forskellige regioner, og de allerbedste kan placere kaffebønnernes oprindelse ud fra enkelte smagsnoter.

Dette er kun muligt med single origin kaffe, da mere traditionelle kaffeblends – typisk sammensat af kaffebønner fra flere steder i verden – giver et samsurium af smage, der gør det svært at nyde og identificere specifikke smagsnoter.

Alle kan sætte pris på kvalitetskaffe

Du behøver ikke være verdensmester i kaffesmagning for at værdsætte kvaliteterne i single origin kaffe. Faktisk skylder alle os kaffedrikkere en stor tak til single origin. Den voksende forbrugerinteresse i kaffens oprindelse, og hvordan den dyrkes, har været enormt positivt fra kaffeindustrien.

Det har nemlig resulteret i, at kaffeproducenter rundt om i verden har fået mod på at eksperimentere mere i dyrkelsen og produktionen af kaffebønner, hvilket har betydet et løft i kaffens generelle kvalitet.

Hvad er single origin kaffe? (Begrebsafklaring)

Single origin: Single origin er kaffe, der er dyrket i samme region eller område.

Flere og flere er begyndt at interessere sig for, hvor deres kaffe kommer fra, og hvordan den dyrkes. Det betyder, at single origin kaffe bliver mere og mere populært.

Coffee blend (kaffeblanding): Coffee blends er, som navnet antyder, en blanding af forskellige kaffebønner. Sammensætningen sker typisk på risteriet, hvor man prøver at skabe en helt særlig smagsprofil.

For at reducere prisen tilsætter nogle kaffeproducenter kaffe af ringere kvalitet til deres blends, da de kan skjule smagen blandt andre og bedre kaffer.

Single estate / single farm: Single estate er kaffe fra samme farm eller kooperativ.

Da kaffefarme producerer deres kaffe forskelligt, vil der være mulighed for at opleve helt unikke smage i single estate kaffe. Det kræver dog, at kvaliteten på bønnerne er i orden.

Brug den rette kaffebrygger til at fremhæve den gode smag

Udover at løfte efterspørgslen på kvalitetskaffe har single origin også haft betydning for måden, man brygger kaffe på.

Vil man have det bedste frem i en single origin kaffe, er det nødvendigt at bruge kaffeudstyr, der formår at fremhæve smagsnoterne i kaffebønnerne. Til det er kaffebryggere som Hario V60, Kalita Wave og Aeropress ideelle muligheder.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.

Single origin kaffer smager ikke ens

Det forholder sig ikke sådan, at al kaffe fra samme land smager ens.

Der eksisterer en vid variation af kaffesorter, og kaffebønder og kaffekooperativer har forskellige teknikker og metoder til at dyrke, høste og tørre kaffe. Samtidig rister kafferisterierne kaffebønnerne på hver deres vis. Alt dette er med til at skabe en mangfoldighed af smagsprofiler, der gør kaffer fra samme land til vidt forskellige smagsoplevelser.

Derfor skal single origin kaffe i højere grad forstås som unikke kvaliteter, der kendetegner kaffer fra et specifikt land eller region.

Oplev single origin og single estate kaffe hos ØNSK

ØNSK smager single origin kaffe

ØNSK på besøg i Nicaragua for at smage single estate og single origin kaffe fra vores kaffebønder.

ØNSK er et single origin kaffemærke i den forstand, at vi udelukkende sælger kaffe fra Nicaragua. Vores kaffer er single estate- og single farm-kaffer, der kommer fra vores dygtige kaffebønder og kooperativer.

Nicaragua som kaffeland er kendetegnet ved mange, men små kaffefarme. Et højt antal nicaraguanske bønder dyrker økologisk kaffe, og det er de enormt dygtige til.

Kaffe fra Nicaragua indeholder en bred række smagsnoter. Smagene varierer fra sødmefuld karamel, chokolade og nødder over i afbalanceret syre fra citrusfrugter og til raffinerede florale noter.

Har du lyst til at opleve det bedste, Nicaragua har at byde på, vil vi anbefale at prøve vores kaffe smagspakke. Den indeholder alle vores kaffer til en favorabel pris.

Du vil bl.a. opleve en månedenskaffe der kan varierer fra søde noter til syrlige.Du kommer også til at prøve mere smagsspecifikke kaffe, som kaffe fra kooperativet Corcasan, der er kendetegnet ved fylde og sødme fra chokolade og nødder. Eller Silvio Sanchez’ lysristede, syrlige, lette og frugtige kaffe.

Se vores single origin produkter

Smagspakker

Kaffe smagspakke

240 kr.250 kr.
Corcasan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *