Privat
280,00 DKK
Ikke på lager
90,00 DKK300,00 DKK

Smagspakker

Kaffe smagspakke

280,00 DKK
Ikke på lager

Smagspakker

Peru smagspakke

210,00 DKK
80,00 DKK230,00 DKK
80,00 DKK230,00 DKK
80,00 DKK230,00 DKK
80,00 DKK230,00 DKK
80,00 DKK230,00 DKK
Ikke på lager
90,00 DKK300,00 DKK
Ikke på lager
375,00 DKK

Bestil kaffe online

ØNSKs kaffesortiment består både af hele bønner, formalet og kaffekapsler. Alle kaffetyperne kan bestilles i forskellige størrelser alt efter behov.

I sortimentet finder du både lys-, mellem og mørkristede varianter, så der er noget for enhver smag og for enhver bryggemetode. Bestil din foretrukne kaffe online. Så får du friskristet kaffe leveret direkte til din hoveddør. Nemt, ik’?

Kaffe fra Nicaragua​ og Peru

ØNSK importerer og sælger udelukkende kaffe fra Nicaragua og Peru. Med vores principper om jævnligt at kunne besøge vores bønder og ikke handle med mennesker, vi ikke har set i øjnene, er det nødvendigt at fokusere på et afgrænset område.

Både Nicaragua og Peru er lande fyldt med søer, bjerge og vulkaner. Det betyder en næringsrig jord, der skaber et perfekt fundament for, at kaffebuske kan vokse og producere enormt smagfulde kaffebær. Smagsprofilen vil typisk være karakteriseret ved fylde, sødme fra chokolade og nødder og en afbalanceret, frugtig syre.

Økologisk kaffe med omtanke

I ØNSK går vi op i, at kaffedyrkningen sker med omtanke for miljø og natur. Derfor samarbejder vi med kaffebønder og kooperativer, som dyrker økologisk specialkaffe med omkringliggende skyggetræer. Træerne har en positiv effekt på biodiversiteten og CO2-aftrykket. Derudover anvender vi cirkulær emballage, hvor det er muligt (f.eks. til erhvervskunder i Storkøbenhavn), og plantebaserede kaffeposer, som sparer miljøet for en masse plastik.

Arabica kaffe

Hele vores sortiment er 100 % arabica. Denne art er kendt for sin høje kvalitet. Arabica bønner er sødere og blødere i smagen, samtidig med at de har en betydeligt lavere bitterhed end kaffearter som robusta og liberia. Derfor er arabica kaffe at foretrække, når det kommer til at opnå den bedste smagsoplevelse.

Risteprofiler for enhver smag

I ØNSK tilpasser vi ristegraden til de forskellige kaffer i vores sortiment. Overordnet set skelner vi mellem lys- mellem- og mørkristet. Det skal dog siges, at vi generelt rister en anelse lysere end gennemsnittet. Det gør vi blandt andet for at nedtone bitterheden, bevare kaffens naturlige karakter og fremhæve nogle af de mere delikate smagsnuancer.

Lysristet egner sig særligt godt til pour-over såsom Chemex, Kalita Wave og Hario V60. Mellemristet kan ligeledes bruges til pour over, men egner sig også rigtig godt til filter eller stempelkande. Mørkristet er vores anbefaling til dig, der brygger på en espressomaskine, eller som bare godt kan lide en mørkere, kraftigere og mere intens kaffesmag. Hvis du vil vide mere om smagsprofilerne, der kendetegner de forskellige ristegrader, kan du læse lidt mere nedenfor.

Lysristet kaffe

Vores lysristede kaffebønner er for dig, der sætter pris på syrlighed, frugtighed og sødme. Her får du en let og elegant smagsoplevelse med fine frugt- og blomsteragtige noter.

Vælg lysristet til håndbryg m.m.

ØNSK lysristet egner sig særligt godt til håndbrygget kaffe. Ved at brygge på pour over-kaffebryggere som f.eks. Hario V60 og Kalita Wave fremhæves de fine og komplekse smagsnoter.

Hvis du godt kan lide den friske, lyse smagsprofil, men endnu ikke har bevæget dig ud i nogen af disse bryggemetoder, kan lysristet kaffe også bruges i din kaffemaskine.

Mellemristet kaffe

Vores mellemristede bønner egner sig godt til at blive brygget som filterkaffe, stempelkaffe eller som pour-over.

Mellemristet fra ØNSK er ristet en anelse lysere end traditionel set. Det har vi gjort for at bevare kaffens naturlige aroma og for at frembringe noget friskhed.

Vælg mellemristet, hvis du brygger på:

Mellemristet er et naturligt valg, hvis du brygger filterkaffe på en kaffemaskine, hvis du brygger på stempelkande, eller hvis du er mere fancy og har givet dig i kast med pour-over, såsom Chemex, Aeropress, Syphon eller lignende bryggemetoder.

Med mellemristede bønner får du en blid, blød og rund smag, hvor sødmen træder tydeligt frem. Ønsker du i stedet en kraftigere, mørkere og mere intens kaffesmag, så anbefaler vi at vælge en af vores mørkristede varianter.

Stadig i tvivl om, hvilke kaffebønner du skal vælge?

tre top tips til at vælge de rigtige kaffebønner i vores blogindlæg her.

Mørkristet kaffe

Den mørkristede kaffe er vores synonym for espresso-ristede bønner. De mørkristede bønner er for dig, der godt kan lide en kraftig og mere intens smag. De lysere riste vil fremme mere frugtighed, mere syrlighed og en større sødme.  Når vi rister mørkere, fremmer vi en større fylde og en kraftigere smag med en let bittersød eftersmag.

Vælg mørkristet, hvis du brygger espresso med mælk

Hvis du brygger på espressomaskine eller moka-pot, så anbefaler vi at bruge vores mørkristede bønner. Den mørke risteprofil giver fundament for en kop med et fyldigt shot espresso.

Hvis du kommer mælk i kaffen og måske endda steamer din mælk, så vil du med vores mørkristede bønner stadig have en kraftig kaffesmag, hvor du kan smage kaffen gennem mælken.

Skal jeg vælge hele bønner eller formalet?

Alle kaffevarianterne fra ØNSK kan bestilles som både hele bønner og som formalet kaffe. Vi anbefaler hele bønner, som kan friskkværnes umiddelbart inden brug. Herved opnås en mere aromatisk kaffeoplevelse. Aromaer i kaffen er nemlig flygtige, særligt når de eksponeres for oxygen. Kaffen er mindst eksponeret over for ilt, når den er i bønneform.

Kaffe til virksomheder

Kontorkaffe behøver ikke at være kedeligt. ØNSK tilbyder også god firmakaffe og skræddersyede kaffeløsninger til kontorer i alle størrelser samt til hoteller, restauranter, butikker med mere.

Læs mere om vores kaffeløsninger til virksomheder her.

FAQ

Hvad er forskellen på Arabica og Robusta?

Robusta er kendetegnet ved at være mere modstandsdygtig overfor sygdomme, insektangreb og temperaturudsving. Den kan dyrkes i lavere højder og er billigere at producere end arabica. Smagsmæssigt kan den dog ikke måle sig med arabica, som er kendetegnet ved en højere sødme og syrlighed. Hvor arabica kan byde på frugtagtige noter, kan Robusta ofte have en jordagtig eller metallisk smag. Robusta har desuden et langt højere koffeinindhold end arabica, hvilket resulterer i en meget høj bitterhed.

Hvor meget kaffe til en kop?

Vi anbefaler at bruge ca. 7 gram kaffe pr kop (125 ml), når du anvender ØNSKs kaffebønner til filterkaffe. 

Hvor meget koffein er der i en kop kaffe?

En kop kaffe indeholder i gennemsnit 95-200 mg koffein, men koffeinindholdet kan variere meget, afhængig af hvordan kaffen brygges, hvor stor koppen er, og om der er tale om arabica eller robusta. En lille kop filterkaffe kan fx indeholde 40 mg koffein, mens andre kaffedrikke kan komme helt op omkring 500 mg.

Hvor kommer kaffe fra?

Kaffe kommer oprindeligt fra Etiopien, men dyrkes i dag i et bredt bælte af kaffeproducerende lande omkring ækvator, også kaldet bønnebæltet.

Hvor meget kaffe drikker danskerne?

En gennemsnitsdansker drikker 3-4 kopper kaffe om dagen, hvilket svarer til et gennemsnitligt årligt kaffeforbrug på 8,6 kg. Det betyder, at danskerne er blandt de mest kaffedrikkende nationer i verden.

Hvilken kaffe er bedst?

Selvom det i høj grad er et spørgsmål om personlig smag, er der også nogle mere objektive faktorer, man kan tage med i betragtning, når man vælger kaffe, såsom kvalitet, økologi og måden, hvorpå den er dyrket og handlet. Den bedste kaffe smager ikke bare godt, men er også god for både bonden, kaffedrikkeren og kloden.

Hvad er forskellen på single origin kaffe, single estate kaffe og coffee blends?

Single origin kaffe er en betegnelse, der bruges om kaffe, som er dyrket i samme region eller område. Single estate bruges om kaffe, der kommer fra det samme kooperativ eller den samme kaffefarm (heraf også navnet single farm). Coffee blends er derimod blandinger af kaffebønner, som typisk kommer fra forskellige steder i verden. Du kan læse om single origin kaffe her.

Kan man kværne kaffe i en blender?

Vi vil ikke anbefale at kværne kaffe i en blender eller minihakker, da den hakker bønnerne i stedet for at kværne dem. Det resulterer i uensartede kaffepartikler af meget varierende størrelse, hvilket gør det svært at brygge en velsmagende kop kaffe. Vil du ikke investere i en kaffekværn, kan du i stedet bestille friskristet kaffe, der er formalet til din foretrukne bryggemetode.

Test: