Privat
90,00 DKK300,00 DKK
80,00 DKK230,00 DKK

Smagspakker

Kaffe smagspakke

330,00 DKK

Smagspakker

Peru smagspakke

210,00 DKK
80,00 DKK230,00 DKK
80,00 DKK230,00 DKK
80,00 DKK230,00 DKK
80,00 DKK230,00 DKK
80,00 DKK230,00 DKK
80,00 DKK230,00 DKK
90,00 DKK300,00 DKK
90,00 DKK300,00 DKK

Bæredygtig kaffe​

Danmark er blandt de mest kaffeglade lande i verden. På trods af det har kaffe traditionelt set været et produkt, som forbrugerne har haft meget få forventninger og krav til. Ligesom tandpasta er det et produkt, man ikke kan leve uden. Men samtidig et produkt stort set uden præferencer inden for mærke, kvalitet, friskhed og lignende. Et godt tilbud i supermarkedet, og så kunne den ene pose kaffe være lige så god som den anden.

Heldigvis er dét ved at vende. I dag tænker flere og flere – jamen, når jeg nu drikker flere kopper kaffe om dagen, hvorfor så ikke også drikke god kvalitet?

Tendensen kaldes på engelsk ‘third wave coffee‘, og det handler om, at kaffedrikkere i højere grad stiller krav til deres kaffe. I særdeleshed kvaliteten, men også krav om økologi, bæredygtighed og direkte handel med kaffebønderne er blandt det, flere og flere kaffedrikkere efterspørger.

Vi er selv blandt dem, der kræver mere gennemsigtig og større kvalitet i kaffebranchen. Derfor har vi startet ØNSK med et mål om at sælge så bæredygtig kaffe, som det er muligt, uden at gå på kompromis med kvaliteten. I stedet vil vi hele tiden stræbe efter at forbedre begge dele.

Den bedste kaffe​

Al vores kaffe er nøje udvalgt og af høj kvalitet, så du derved er sikret den bedst mulige smag. Vi arbejder desuden direkte sammen med vores kaffebønder fra Nicaragua og Peru, så vi samtidig sørger for, at de får en ordentlig betaling for deres arbejde.

Udover at ØNSK prøver at sikre en ordentlig betaling til bønderne, går 1 % af vores samlede omsætning tilbage til bønderne i form af grønne udviklingsprojekter. Vi tror nemlig på, at vi gennem udvikling kan skabe en mere bæredygtig kaffeproduktion og en endnu bedre kaffe.

Vores kvalitetsprincipper er mejslet i sten, og derfor sørger vi altid for, at kaffebønnerne er friskristede, produceret med respekt for natur og miljø og dyrket af dygtige og fairbetalte kaffebønder. Køb kaffe fra ØNSK, hvis du vil være sikker på at få god kaffe, hver gang.

Køb kaffe online

For at sælge den bedste kaffe muligt rister vi vores kaffebønner med få ugers mellemrum. Det sikrer, at vi altid har friskristede kaffebønner på lager, som vi kan sende ud til vores kunder.

Køb kaffen online, og vi sender den lige til din fordør. Med få klik er du dermed sikret en friskristet kaffe, der giver en aromaeksplosion, hver gang du åbner kaffeposen, og en smagsoplevelse, hver gang du tager en tår af koppen.

Det er muligt at få kaffen fra ØNSK som hele bønner eller formalet til stempel- eller filterkaffe.

Fairtrade kaffe​

Kafferne, som ØNSK køber og sælger, er handlet direkte ved kaffebonden. Således fraskæres fordyrende mellemled, og i stedet belønnes kaffebonden, der har lagt slid og ihærdighed i dyrkningen af kaffen. Foruden en god og retfærdig pris til kaffebonden allokerer ØNSK 1% af deres omsætning direkte til grønne udviklingsprojekter på kaffegårdene.

Selv om vi deler mange af de samme ambitioner som Fairtrade, sælger ØNSK ikke Fairtrade kaffe. Det er en helt bevidst beslutning, vi har truffet, da vi ikke mener, Fairtrade er fair nok.

Hvorfor det, kan du læse mere uddybende om i vores blogindlæg om Fairtrade kaffe. Her kommer vi også ind på, hvad vi gør i stedet, for at sikre, at vores kaffebønder får en fair betaling, og hvordan vi hjælper dem med at forbedre både arbejdsvilkår og kaffens kvalitet.

Kaffe fra Nicaragua​ og Peru

ØNSK importerer og sælger udelukkende kaffe fra Nicaragua og Peru. Vi er et relativt lille kafferisteri, og med vores principper om jævnligt at kunne besøge vores kaffebønder og ikke sælge kaffe fra mennesker, vi ikke har set i øjnene, er det nødvendigt at sælge kaffe fra et afgrænset område.

Både Nicaragua og Peru er lande fyldt med søer, bjerge og vulkaner. Det betyder en næringsrig jord, der skaber et perfekt fundament for kaffebuske at vokse og producere enormt smagfulde kaffebær. Kaffebønnernes smagsprofil vil typisk være karakteriseret ved fylde, sødme fra chokolade og nødder og en afbalanceret, frugtig syre.

Økologisk kaffe​

Udover den gode smag er det også Nicaragua og Perus evne til at fremelske noget af verdens bedste økologiske kaffe, der gør, at ØNSK importerer fra de mellem- og sydamerikanske nationer. På kort sigt har ØNSK en ambition om udelukkende at sælge økologisk kaffe, da det er sundere for både kaffedrikkere og kloden. Derfor er vores anbefaling klar: Køb kaffe, der er økologisk. Både for vores helbreds skyld, for menneskene i kaffeplantagen og for dyreliv, vandløb og naturliv.

De færreste nicaraguanske og peruvianske kaffebønder har historisk set haft råd til landbrugsmaskiner og gødning. Derfor findes der mange økologiske gårde, der igennem generationer har udviklet fabelagtige evner udi økologisk kaffeproduktion.

I dag er Nicaragua og Peru anerkendt for at producere nogle helt exceptionelle økologisk specialkaffer. Og du finder flere af dem lige her, hos ØNSK.

Mellemristet kaffe

Vores mellemristede kaffebønner egner sig godt til at blive brygget som filterkaffe, stempelkaffe eller som pour-over.
ØNSK mellemristet kaffe er ristet en anelse lysere end traditionel set. Det har vi gjort for at bevare kaffens naturlige aroma, og og for at frembringe noget friskhed i kaffen.

Vælg mellemristet, hvis du brygger på:

Den mellemristede kaffe er et naturligt valg, hvis du brygger filterkaffe på en kaffemaskine, hvis du brygger kaffe på stempekande, eller hvis du er mere fancy, og har givet dig i kast med pour-over, såsom ChemexAeropress, Syphon, V60 eller lignende bryggemetoder. Med den mellemristede kaffe får du en blid, blød og rund smag, hvor kaffens sødme kommer frem. Ønsker du i stedet en kraftigere, mørkere og mere intens kaffesmag, så anbefaler vi at vælge kaffen som mørkristet. Alle vores kaffer kommer desuden som både mellemristet og mørkristet

Stadig i tvivl om, hvilke kaffebønner du skal vælge?
Få tre top tips til at vælge de rigtige kaffebønner i vores blogindlæg her.

Skal jeg vælge hele bønner eller formalet?

De mellemristede kaffer fra ØNSK kan bestilles som både hele bønner og som formalet. Vi anbefaler, at kaffen købes som hele bønner, da man derved kan friskkværne kaffen lige inden brug. Herved opnås en mere aromatisk kaffeoplevelse. Aromaer i kaffen er nemlig flygtige, og særligt når de eksponeres for oxygen. Kaffen er mindst eksponeret over for ilt, når den er i bønneform.

Mørkristet kaffe

Den mørkristede kaffe er vores synonym for espresso-ristede kaffebønner. De mørkristede kaffebønner er for dig, der godt kan lide en krafttig og mere intens kop kaffe. De lysere riste, som vores mellemristede kaffe vil fremme mere frugtighed, mere syrlighed, og en større sødme i kaffen. Når vi rister kaffen mørkere, fremmer vi en større fylde i kaffen, som giver en kraftig smag, der har et let bittersød eftersmag.

Vælg Mørkristet kaffe, hvis du brygger espresso med mælk

Hvis du brygger kaffe på espressomaskine eller på moka-pot, så anbefaler vi at bruge vores mørkristede kaffen. Den mørkristede kaffe giver fundament for en kop med et fyldigt shot espresso.
Hvis du kommer mælk i kaffen, og endda steamer din mælk, så vil du med vores mørkristede kaffe, stadig have en kraftig kaffesmag, hvor du kan smage kaffen gennem mælken.