Privat

El Palto - Mørkristet kaffe

Peru

85,00 kr.240,00 kr.

Risteprofil
Lys
Mørk
Smagsnoter

En fyldig og fed kaffe med noter af kakaonibs, karamel og mørke bær.

100% økologisk
Se bevis
CO2e: /kg:
Se beregning
95% mere til bonden
Se beregning
Skovkaffe
Se beregning
Vis al dokumentation

Produktanmeldelser

Jacob Bastrup
Jeg har nydt denne k..
Jeg har nydt denne kaffe som ren espresso, men også som latte eller iskaffe.
Peter Ditlev
Super god. Bruger de..
Super god. Bruger den nogle gange på filter og som espresso.
Sebastian Rosborg
Meget kompleks til e..
Meget kompleks til espresso. Stor sødme, frugtige undertoner. På trods af den er forholdsvis mørk i risten er den utrolig sød og karamelagtig på espresso krydret med en lille frugtighed. Thumps ip!

3 anmeldelser af El Palto – Mørkristet kaffe

  1. Sebastian Rosborg

    Meget kompleks til espresso. Stor sødme, frugtige undertoner. På trods af den er forholdsvis mørk i risten er den utrolig sød og karamelagtig på espresso krydret med en lille frugtighed. Thumps ip!

  2. Peter Ditlev

    Super god. Bruger den nogle gange på filter og som espresso.

  3. Jacob Bastrup

    Jeg har nydt denne kaffe som ren espresso, men også som latte eller iskaffe.

Tilføj en anmeldelse af varen

El Palto - Mørkristet kaffe

En dyb og fyldig økologisk kaffe fra Peru. Smagsnoter af kakaonibs kombineret med fed og sød karamel, balanceret af en frisk smag af mørke bær.

Land, region Peru, El Palto, Cajamarca
Højde 1.400 m.o.h.
Behandling Vasket, hævede senge
Sorter Arabica (Castillo, Catimor, Bourbon, Marsellesa)
El Palto - Mørkristet kaffe

Emil fra ØNSK siger: “Jeg er vild med at brygge kaffen fra El Palto på min espressomaskine derhjemme. Om morgenen skal jeg have en ren espresso, som er intens men også lidt frisk og livlig. Hen på eftermiddagen foretrækker jeg en latte eller cortado, og sammen med mælken bliver El Palto-kaffen behagelig og dejlig sød som cremet karamel”

Særlig egnet til:

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK er det altid friskristet, og af høj kvalitet. Vi rister kaffen hver uge, og har et løfte om, at vi ikke udsender kaffe som er mere end 21 dage fra ristedatoen.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Historien bag El Palto

Vi befinder os i Peru, midt i Amazonas regnskov, mange kilometer fra en asfalteret vej, omgivet af høje bjerge og eksotiske planter. Vi er kommet til en lille flække gemt mellem de store bjerge; El Palto – som betyder ‘avokadoen’. Vi skal besøge Carmen og Edis Herrera, der udover at eje den lille økologiske kaffegård El Mirador, også har El Paltos eneste “restaurant” hvor Edis hver aften byder på Peruvianske specialiteter til de besøgende i El Palto. På deres gård vogter hunden Rocky, og vi bliver taget på en vandretur gennem kaffetræerne i deres 9 hektar store gård. Denne kaffe fra El Palto er produceret af Carmen og Edis og deres 110 naboer i El Palto, som er gået sammen i kooperativet Jumarp. På den måde kan de tilbyde noget af det bedste vi har smagt fra Peru, dyrket i skyggen af Amazonas regnskov.

Regnskovskaffe

På trods af navnet “avokadoen, så lever og ånder byen El Palto for kaffe, og der ligger hundredvis af små kaffegårde på de stejle bjergsider. Dog er avokadoen ikke helt forkert. Kaffen i El Palto er nemlig dyrket i skyggen af Amazonas regnskov, hvor utallige avokadotræer giver skygge til de mindre kaffetræer. Kaffe dyrket i regnskoven er fantastisk, da træerne beskytter det eksotiske dyre- og planteliv, samt giver kaffebønderne ekstra indtægt fra netop avokadoer og andre frugter.

Udsigt over bjerge en morgen i El Palto i Peru
Carmen Herrera, Rasmus Ditlev, og Edis Herrera står ved deres kaffegård Finca El Mirador i Peru med flot udsigt over bjergene
På besøg i kaffemarkerne i Peru

Mulighed for cirkulær emballage

El Palto - Mørkristet kaffe

Vil du og din virksomhed også være med til at reducere emballageforbruget?

Måske står din virksomhed over for en grøn omstilling. Eller måske er du allerede i en bæredygtig virksomhed, der gerne vil skrue endnu mere op for de grønne tiltag. Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at emballagebesparing har en positiv effekt på din virksomheds grønne regnskab - og på miljøet.

Læs mere

Relaterede blogindlæg

Opskrifter

Biscotti med et skud espresso

Anbefalede produkter [...]

Tips & tricks

10 ting du kan bruge kaffegrums til | Opdateret 2023

2: Fine, rene og lugtfrie hænder Kaffegrums er virkelig effektivt, hvis du har genstridige oliepletter [...]

2 kommentarer

Café de Alturas

3 tips til at vælge de rigtige kaffebønner

Vores udvalgte kaffebønner [...]