100 % økologi – 100 % commitment

Vi har altid haft en forholdsvis stor andel af økologiske kaffer i vores sortiment. Faktisk var vores første kaffe fra Corcasan en økologisk kaffe.

I 2021 besluttede vi at tage det sidste skridt op ad økologiens sti. Vi har således committet os til udelukkende at købe økologisk kaffe. Det betyder, at ALLE vores kaffer nu er 100 % økologiske.

Der er mange gode grunde til at vælge økologisk kaffe. Når du siger ja tak til økologi, siger du samtidig nej tak til kemiske sprøjtemidler og kunstgødning. Det er i sig selv en rimelig god grund til at vælge økologisk kaffe, hvis du spørger os. Men udover at passe på dig selv ved at undgå pesticidrester i din kaffe, er du også med til at passe på kloden. Win-win!

Café de Alturas-kaffebær-økologisk kaffe

PestiSkrid kaffe

Men er EU’s krav til brug af pesticider ikke så skrappe, at vi trygt kan drikke ikke-økologisk kaffe uden at få den galt i halsen? – Desværre ikke. Disse EU-krav gælder kun fødevarer, der er produceret i EU.

I de kaffeproducerende lande er reglerne typisk mere lempelige. Der findes endda skrækeksempler på livsfarlige pesticidfund i kaffe fra Brasilien. “Tak for kaffe!”, siger vi bare!

Økologiske kaffeplantager er derimod underlagt en uafhængig kontrol, der skal sikre, at de europæiske standarder for økologisk produktion overholdes.

I junglen af uigennemskuelige og uens regler er EU’s økomærkning altså en garanti for, at en importeret vare som kaffe lever op til samme standarder som økovarer produceret i EU.

Naturgødning

Udover at være fri for pesticider har økologisk kaffe også den store fordel, at der ikke bruges kunstgødning. Det betyder, at de økologiske kaffebønder må ty til andre gødningsmetoder for at sikre en god høst af høj kvalitet.

Leonel laver eksempelvis naturgødning ved at kompostere kaffebær og andet organisk materiale. Denne form for organisk gødning er mere tidskrævende. Til gengæld forbedres jordens mikroliv, og det er tilstrækkeligt at gøde én gang om året.

På den måde minimeres risikoen for at forurene de nærliggende vandmiljøer pga. for meget gødning.

Leonel-naturgødning-økologisk kaffe
Natur-økologi

Økologi – fordi vi vil have en rig og ren natur

Og fordelene stopper ikke her. Økologiske kaffeplantager er også kendetegnet ved et rigere plante- og dyreliv. Og det er bestemt ikke uden betydning, når vi bor på en klode, der er ramt af klimaændringer og en drastisk faldende biodiversitet.

Selvom økologisk kaffeproduktion stiller krav til bønderne, synes vi, at det er vigtigt, at vi og kaffeproducenterne, som vi samarbejder med, gør alt, hvad vi kan for at skåne natur og miljø. Og her er økologi i vores øjne en helt central del af svaret.

Men trods de mange fordele kan økologi ikke stå alene, når det gælder om at foretage det mest bæredygtige kaffevalg. Læs om vores øvrige bæredygtighedsprincipper her.

Se vores udvalg af økologiske kaffer

Corcasan
Leonel Valladares
Ikke på lager
85 kr.240 kr.
Cesar Sampertegui
95 kr.340 kr.

Smagspakker

Kaffe smagspakke

240 kr.250 kr.
Kuska
Café de Alturas
85 kr.240 kr.
El Palto