Privat

Kuska - Mellemristet kaffe

Peru

80,00 kr.230,00 kr.

Risteprofil
Lys
Mørk
Smagsnoter

En sød og cremet kaffe med noter af mælkechokolade og modne hindbær.

Kuska - Mellemristet kaffe

Kaffen fra Kuska har en stor sødme og cremet fornemmelse som en god mælkechokolade. Balanceret af en diskret frugtighed, som leder tankerne hen på modne hindbær.

Land, region Peru, Lonya Grande, Cajamarca.
Højde 1.400 m.o.h.
Behandling Vasket, hævede senge
Sorter Arabica (Castillo, Catimor, Bourbon, Marsellesa)
Jonas Ellebæk Petersen fra ØNSK

Hos ØNSK er Jonas særligt glad for denne kaffe: “Kuska er en af mine favoritkaffer når jeg laver en kande filterkaffe på min Moccamaster en søndag formiddag. Den er sød og fyldig med et hint af frugtighed, som gør den til et hit herhjemme. Derudover så minder den mig om mit besøg hos kooperativet i Peru, som er en oplevelse jeg aldrig glemmer!”

Særlig egnet til:

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK er det altid friskristet, og af høj kvalitet. Vi rister kaffen hver uge, og har et løfte om, at vi ikke udsender kaffe som er mere end 21 dage fra ristedatoen.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Historien bag Kuska

Denne kaffe kommer fra en samling af kvindelige producenter i det nordlige Peru. De er alle en del af kooperativet Jumarp som har igangsat dette initiativ for de kvindelige medlemmer. Kaffen fra kvinderne bliver, udover en pris over markedsprisen, solgt med et tillæg på 2,5 kr. pr. kilo, som går direkte til Kuska-projektet. Pengene bruges på uddannelse inden for kaffedyrkning, lederskab og markedsføring, samt til investeringer der kan løfte kvindernes indtægt. De har eksempelvis investeret i en kafferister, så de kan riste og sælge deres egen kaffe lokalt i Peru, for på den måde at øge deres indtægt og viden om kaffebranchen. Vi har kaldt denne kaffe for Kuska, da det betyder kvinde på Quechua som er et af de lokale sprog i Peru.

Vi synes at et projekt som dette er tiltrængt i Peru. De har store udfordringer med ulighed, og det er ikke altid nemt at være en selvstændig kvindelig kaffeproducent. Vi har besøgt flere af medlemmerne i dette projekt, herunder Laura Chavez som bor på den lille gård Chululo sammen med sin datter Andrea. Selvom Lauras gård ikke er større end 2 hektar er hun passioneret for hele tiden at løfte kvaliteten af hendes kaffe, og hun har planer om at plante nye varianter såsom den populære Geisha – det synes vi er mega sejt!

Laura Chavez og Rasmus-Kuska-kaffe-Peru
Laura fra Kuska
Solnedgang i Peru med bjerge i baggrunden

Mulighed for cirkulær emballage

Vil du og din virksomhed også være med til at reducere emballageforbruget?

Måske står din virksomhed over for en grøn omstilling. Eller måske er du allerede i en bæredygtig virksomhed, der gerne vil skrue endnu mere op for de grønne tiltag. Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at emballagebesparing har en positiv effekt på din virksomheds grønne regnskab - og på miljøet. Læs mere