
Beregninger

CO2-aftryk: 1,09 kg/Co2e
Kaffe har som alle andre produkter et CO2-aftryk som er vigtigt at forholde sig til. Derfor har vi i ØNSK målt og vejet alle led i kaffens rejse fra kaffemark til færdigristet kaffe, og beregnet kaffens samlede CO2-aftryk.
Formålet er, at vi mener at du som forbruger skal kunne vælge din kaffe på et oplyst grundlag om kaffens impact på klimaet, samt at vi i ØNSK aktivt kan arbejde på at reducere kaffens co2-aftryk. Vi er allerede langt på rejsen mod at reducere kaffens CO2-aftryk, som blandt andet ses i forhold til Concitos klimadatabase, hvor 1 kg kaffe har et CO2-aftryk på 5.41 kg CO2e.
Samlet udledning
- 1,09 kg/Co2e - 1000g ekskl. emballage.
- 1,19 kg/Co2e - 1000g pose inkl. emballage.
- 0,31 kg/Co2e - 250g pose inkl. emballage.
Alle beregninger er 3.-partsvaliderede af Nature Preserve og opdateres løbende.
Bevis

CO2-aftryk: 1,09 kg/Co2e
Kaffe har som alle andre produkter et CO2-aftryk som er vigtigt at forholde sig til. Derfor har vi i ØNSK målt og vejet alle led i kaffens rejse fra kaffemark til færdigristet kaffe, og beregnet kaffens samlede CO2-aftryk.
Formålet er, at vi mener at du som forbruger skal kunne vælge din kaffe på et oplyst grundlag om kaffens impact på klimaet, samt at vi i ØNSK aktivt kan arbejde på at reducere kaffens co2-aftryk. Vi er allerede langt på rejsen mod at reducere kaffens CO2-aftryk, som blandt andet ses i forhold til Concitos klimadatabase, hvor 1 kg kaffe har et CO2-aftryk på 5.41 kg CO2e.
Samlet udledning
- 1,09 kg/Co2e - 1000g ekskl. emballage.
- 1,19 kg/Co2e - 1000g pose inkl. emballage.
- 0,31 kg/Co2e - 250g pose inkl. emballage.
Alle beregninger er 3.-partsvaliderede af Nature Preserve og opdateres løbende.
Bevis

Betalt til bonden: 138% over markedspris
Det er ikke et let job at være kaffebonde, og ofte så er kaffebønderne så underbetalte, at de taber penge på produktionen. Det betyder i tal at 44 % af verdens kaffebønder lever under fattigdomsgrænsen og 22 % i ekstrem fattigdom. Det prøver vi at lave om på.
Al ØNSK kaffe er handlet direkte med kaffeproducenten og vi kan derfor sikre, at kaffebonden får en ordentlig pris som reflekterer deres hårde arbejde, og den kvalitet de producerer. I 2022 betalte vi i gennemsnit 45,1% over markedsprisen.
Priser 2023
- 8,38 USD/kg - ØNSKs pris (FOB + betaling til bonden)
- 6,35 USD/kg - Andel af FOB-pris betalt til kaffebonden
- 3,53 USD/kg - Markedspris ved køb (FOB)

CO2-aftryk: 1,09 kg/Co2e
Kaffe har som alle andre produkter et CO2-aftryk som er vigtigt at forholde sig til. Derfor har vi i ØNSK målt og vejet alle led i kaffens rejse fra kaffemark til færdigristet kaffe, og beregnet kaffens samlede CO2-aftryk.
Formålet er, at vi mener at du som forbruger skal kunne vælge din kaffe på et oplyst grundlag om kaffens impact på klimaet, samt at vi i ØNSK aktivt kan arbejde på at reducere kaffens co2-aftryk. Vi er allerede langt på rejsen mod at reducere kaffens CO2-aftryk, som blandt andet ses i forhold til Concitos klimadatabase, hvor 1 kg kaffe har et CO2-aftryk på 5.41 kg CO2e.
Samlet udledning
- 1,09 kg/Co2e - 1000g ekskl. emballage.
- 1,19 kg/Co2e - 1000g pose inkl. emballage.
- 0,31 kg/Co2e - 250g pose inkl. emballage.
Alle beregninger er 3.-partsvaliderede af Nature Preserve og opdateres løbende.
Bevis

Betalt til bonden: 138% over markedspris
Det er ikke et let job at være kaffebonde, og ofte så er kaffebønderne så underbetalte, at de taber penge på produktionen. Det betyder i tal at 44 % af verdens kaffebønder lever under fattigdomsgrænsen og 22 % i ekstrem fattigdom. Det prøver vi at lave om på.
Al ØNSK kaffe er handlet direkte med kaffeproducenten og vi kan derfor sikre, at kaffebonden får en ordentlig pris som reflekterer deres hårde arbejde, og den kvalitet de producerer. I 2022 betalte vi i gennemsnit 45,1% over markedsprisen.
Priser 2023
- 8,38 USD/kg - ØNSKs pris (FOB + betaling til bonden)
- 6,35 USD/kg - Andel af FOB-pris betalt til kaffebonden
- 3,53 USD/kg - Markedspris ved køb (FOB)

Skovkaffe
Hvert år afskoves der et areal svarende til størrelsen på England. Her er kaffe den 5. største synder i regnestykket som importeres til Europa. Paradoksalt er det dog, at træerne fældes, for kaffe er faktisk en skyggeplante – det vil sige den trives bedst i syggen af de træer, der nu fældes.
Det giver jo ikke meget mening – i ØNSK mener vi derfor, at "skovkaffe" er vejen til en grønnere kop kaffe! For med skovkaffe dyrkes kaffen i skyggen af andre afgrøder og træer. Skyggetræerne beskytter her samtidig mod ekstremt vejr, giver større biodiveristet og skaber et cirkulært økosystem. Samtidig trækker skovkaffe også langt mere CO2 ud af atmosfæren og binder det i jorden og træerne – hvad mere kan man ØNSKe sig?
For at gøre det håndgribeligt har vi derfor via satelitbilleder beregnet, hvor meget CO2, der er "lageret" i kaffemarken for netop denne kaffe. Så kan du se, hvor stor en grad af skov, din daglige kop kaffe er dyrket i.
Certificering

CO2-aftryk: 1,09 kg/Co2e
Kaffe har som alle andre produkter et CO2-aftryk som er vigtigt at forholde sig til. Derfor har vi i ØNSK målt og vejet alle led i kaffens rejse fra kaffemark til færdigristet kaffe, og beregnet kaffens samlede CO2-aftryk.
Formålet er, at vi mener at du som forbruger skal kunne vælge din kaffe på et oplyst grundlag om kaffens impact på klimaet, samt at vi i ØNSK aktivt kan arbejde på at reducere kaffens co2-aftryk. Vi er allerede langt på rejsen mod at reducere kaffens CO2-aftryk, som blandt andet ses i forhold til Concitos klimadatabase, hvor 1 kg kaffe har et CO2-aftryk på 5.41 kg CO2e.
Samlet udledning
- 1,09 kg/Co2e - 1000g ekskl. emballage.
- 1,19 kg/Co2e - 1000g pose inkl. emballage.
- 0,31 kg/Co2e - 250g pose inkl. emballage.
Alle beregninger er 3.-partsvaliderede af Nature Preserve og opdateres løbende.
Bevis

Betalt til bonden: 138% over markedspris
Det er ikke et let job at være kaffebonde, og ofte så er kaffebønderne så underbetalte, at de taber penge på produktionen. Det betyder i tal at 44 % af verdens kaffebønder lever under fattigdomsgrænsen og 22 % i ekstrem fattigdom. Det prøver vi at lave om på.
Al ØNSK kaffe er handlet direkte med kaffeproducenten og vi kan derfor sikre, at kaffebonden får en ordentlig pris som reflekterer deres hårde arbejde, og den kvalitet de producerer. I 2022 betalte vi i gennemsnit 45,1% over markedsprisen.
Priser 2023
- 8,38 USD/kg - ØNSKs pris (FOB + betaling til bonden)
- 6,35 USD/kg - Andel af FOB-pris betalt til kaffebonden
- 3,53 USD/kg - Markedspris ved køb (FOB)

Skovkaffe
Hvert år afskoves der et areal svarende til størrelsen på England. Her er kaffe den 5. største synder i regnestykket som importeres til Europa. Paradoksalt er det dog, at træerne fældes, for kaffe er faktisk en skyggeplante – det vil sige den trives bedst i syggen af de træer, der nu fældes.
Det giver jo ikke meget mening – i ØNSK mener vi derfor, at "skovkaffe" er vejen til en grønnere kop kaffe! For med skovkaffe dyrkes kaffen i skyggen af andre afgrøder og træer. Skyggetræerne beskytter her samtidig mod ekstremt vejr, giver større biodiveristet og skaber et cirkulært økosystem. Samtidig trækker skovkaffe også langt mere CO2 ud af atmosfæren og binder det i jorden og træerne – hvad mere kan man ØNSKe sig?
For at gøre det håndgribeligt har vi derfor via satelitbilleder beregnet, hvor meget CO2, der er "lageret" i kaffemarken for netop denne kaffe. Så kan du se, hvor stor en grad af skov, din daglige kop kaffe er dyrket i.

100% Økologisk – DK-ØKO-100
Al kaffe fra ØNSK er 100% økologisk certificeret og dyrket. For når du siger "ja tak" til økologi, siger du samtidig "nej tak" til kemisk sprøjtemiddel og kunstgødning. Så udover at passe på dig, selv ved at undgå pesticidrester i din kaffe, er du også med til at passe på kloden. Det er jo win-win!
Hvad betyder økologisk kaffe?
- Ingen kemiske sprøjtemidler
- Ingen kunstgødning
- Ingen kemisk forurening af vandet i lokalområdet.
Bevis
- Certificeret af Mayacert i Nicaragua
- Godkendt af Fødevarestyrelsen som DK-ØKO-100

CO2-aftryk: 1,09 kg/Co2e
Kaffe har som alle andre produkter et CO2-aftryk som er vigtigt at forholde sig til. Derfor har vi i ØNSK målt og vejet alle led i kaffens rejse fra kaffemark til færdigristet kaffe, og beregnet kaffens samlede CO2-aftryk.
Formålet er, at vi mener at du som forbruger skal kunne vælge din kaffe på et oplyst grundlag om kaffens impact på klimaet, samt at vi i ØNSK aktivt kan arbejde på at reducere kaffens co2-aftryk. Vi er allerede langt på rejsen mod at reducere kaffens CO2-aftryk, som blandt andet ses i forhold til Concitos klimadatabase, hvor 1 kg kaffe har et CO2-aftryk på 5.41 kg CO2e.
Samlet udledning
- 1,09 kg/Co2e - 1000g ekskl. emballage.
- 1,19 kg/Co2e - 1000g pose inkl. emballage.
- 0,31 kg/Co2e - 250g pose inkl. emballage.
Alle beregninger er 3.-partsvaliderede af Nature Preserve og opdateres løbende.
Bevis

Betalt til bonden: 138% over markedspris
Det er ikke et let job at være kaffebonde, og ofte så er kaffebønderne så underbetalte, at de taber penge på produktionen. Det betyder i tal at 44 % af verdens kaffebønder lever under fattigdomsgrænsen og 22 % i ekstrem fattigdom. Det prøver vi at lave om på.
Al ØNSK kaffe er handlet direkte med kaffeproducenten og vi kan derfor sikre, at kaffebonden får en ordentlig pris som reflekterer deres hårde arbejde, og den kvalitet de producerer. I 2022 betalte vi i gennemsnit 45,1% over markedsprisen.
Priser 2023
- 8,38 USD/kg - ØNSKs pris (FOB + betaling til bonden)
- 6,35 USD/kg - Andel af FOB-pris betalt til kaffebonden
- 3,53 USD/kg - Markedspris ved køb (FOB)

Skovkaffe
Hvert år afskoves der et areal svarende til størrelsen på England. Her er kaffe den 5. største synder i regnestykket som importeres til Europa. Paradoksalt er det dog, at træerne fældes, for kaffe er faktisk en skyggeplante – det vil sige den trives bedst i syggen af de træer, der nu fældes.
Det giver jo ikke meget mening – i ØNSK mener vi derfor, at "skovkaffe" er vejen til en grønnere kop kaffe! For med skovkaffe dyrkes kaffen i skyggen af andre afgrøder og træer. Skyggetræerne beskytter her samtidig mod ekstremt vejr, giver større biodiveristet og skaber et cirkulært økosystem. Samtidig trækker skovkaffe også langt mere CO2 ud af atmosfæren og binder det i jorden og træerne – hvad mere kan man ØNSKe sig?
For at gøre det håndgribeligt har vi derfor via satelitbilleder beregnet, hvor meget CO2, der er "lageret" i kaffemarken for netop denne kaffe. Så kan du se, hvor stor en grad af skov, din daglige kop kaffe er dyrket i.

100% Økologisk – DK-ØKO-100
Al kaffe fra ØNSK er 100% økologisk certificeret og dyrket. For når du siger "ja tak" til økologi, siger du samtidig "nej tak" til kemisk sprøjtemiddel og kunstgødning. Så udover at passe på dig, selv ved at undgå pesticidrester i din kaffe, er du også med til at passe på kloden. Det er jo win-win!
Hvad betyder økologisk kaffe?
- Ingen kemiske sprøjtemidler
- Ingen kunstgødning
- Ingen kemisk forurening af vandet i lokalområdet.
Bevis
- Certificeret af Mayacert i Nicaragua
- Godkendt af Fødevarestyrelsen som DK-ØKO-100

B Corp-certificeret
ØNSK er B Corp™ certificeret – det betyder vi har valgt at forpligte os, til at sætte positiv udvikling og bæredygtighed over profit. Derfor sætter vi højere standarder både socialt og miljømæssigt, men også i forhold til gennemsigtigheden i alt vi foretager os.
For selvom gennemsigtig kaffe er knap så lækkert – så skal leverandøren være det!
Hvordan blev vi B Corp-certificeret?
For at opnå B Corp-certificering kræver det en minimumscore på 80 points over 5 kategorier. Median-scoren blandt alle virksomheder er 50,9. Vores samlede score blev 103,3 – den højeste blandt danske kaffevirksomheder.
Her er ØNSKs score indenfor hver kategori:
- Governance: 14.5
- Workers: 19.4
- Community: 34.2
- Environment: 31.5
- Customers: 3.1
Bevis
Emballage

CO2-aftryk: 1,09 kg/Co2e
Kaffe har som alle andre produkter et CO2-aftryk som er vigtigt at forholde sig til. Derfor har vi i ØNSK målt og vejet alle led i kaffens rejse fra kaffemark til færdigristet kaffe, og beregnet kaffens samlede CO2-aftryk.
Formålet er, at vi mener at du som forbruger skal kunne vælge din kaffe på et oplyst grundlag om kaffens impact på klimaet, samt at vi i ØNSK aktivt kan arbejde på at reducere kaffens co2-aftryk. Vi er allerede langt på rejsen mod at reducere kaffens CO2-aftryk, som blandt andet ses i forhold til Concitos klimadatabase, hvor 1 kg kaffe har et CO2-aftryk på 5.41 kg CO2e.
Samlet udledning
- 1,09 kg/Co2e - 1000g ekskl. emballage.
- 1,19 kg/Co2e - 1000g pose inkl. emballage.
- 0,31 kg/Co2e - 250g pose inkl. emballage.
Alle beregninger er 3.-partsvaliderede af Nature Preserve og opdateres løbende.
Bevis

Betalt til bonden: 138% over markedspris
Det er ikke et let job at være kaffebonde, og ofte så er kaffebønderne så underbetalte, at de taber penge på produktionen. Det betyder i tal at 44 % af verdens kaffebønder lever under fattigdomsgrænsen og 22 % i ekstrem fattigdom. Det prøver vi at lave om på.
Al ØNSK kaffe er handlet direkte med kaffeproducenten og vi kan derfor sikre, at kaffebonden får en ordentlig pris som reflekterer deres hårde arbejde, og den kvalitet de producerer. I 2022 betalte vi i gennemsnit 45,1% over markedsprisen.
Priser 2023
- 8,38 USD/kg - ØNSKs pris (FOB + betaling til bonden)
- 6,35 USD/kg - Andel af FOB-pris betalt til kaffebonden
- 3,53 USD/kg - Markedspris ved køb (FOB)

Skovkaffe
Hvert år afskoves der et areal svarende til størrelsen på England. Her er kaffe den 5. største synder i regnestykket som importeres til Europa. Paradoksalt er det dog, at træerne fældes, for kaffe er faktisk en skyggeplante – det vil sige den trives bedst i syggen af de træer, der nu fældes.
Det giver jo ikke meget mening – i ØNSK mener vi derfor, at "skovkaffe" er vejen til en grønnere kop kaffe! For med skovkaffe dyrkes kaffen i skyggen af andre afgrøder og træer. Skyggetræerne beskytter her samtidig mod ekstremt vejr, giver større biodiveristet og skaber et cirkulært økosystem. Samtidig trækker skovkaffe også langt mere CO2 ud af atmosfæren og binder det i jorden og træerne – hvad mere kan man ØNSKe sig?
For at gøre det håndgribeligt har vi derfor via satelitbilleder beregnet, hvor meget CO2, der er "lageret" i kaffemarken for netop denne kaffe. Så kan du se, hvor stor en grad af skov, din daglige kop kaffe er dyrket i.

100% Økologisk – DK-ØKO-100
Al kaffe fra ØNSK er 100% økologisk certificeret og dyrket. For når du siger "ja tak" til økologi, siger du samtidig "nej tak" til kemisk sprøjtemiddel og kunstgødning. Så udover at passe på dig, selv ved at undgå pesticidrester i din kaffe, er du også med til at passe på kloden. Det er jo win-win!
Hvad betyder økologisk kaffe?
- Ingen kemiske sprøjtemidler
- Ingen kunstgødning
- Ingen kemisk forurening af vandet i lokalområdet.
Bevis
- Certificeret af Mayacert i Nicaragua
- Godkendt af Fødevarestyrelsen som DK-ØKO-100

B Corp-certificeret
ØNSK er B Corp™ certificeret – det betyder vi har valgt at forpligte os, til at sætte positiv udvikling og bæredygtighed over profit. Derfor sætter vi højere standarder både socialt og miljømæssigt, men også i forhold til gennemsigtigheden i alt vi foretager os.
For selvom gennemsigtig kaffe er knap så lækkert – så skal leverandøren være det!
Hvordan blev vi B Corp-certificeret?
For at opnå B Corp-certificering kræver det en minimumscore på 80 points over 5 kategorier. Median-scoren blandt alle virksomheder er 50,9. Vores samlede score blev 103,3 – den højeste blandt danske kaffevirksomheder.
Her er ØNSKs score indenfor hver kategori:
- Governance: 14.5
- Workers: 19.4
- Community: 34.2
- Environment: 31.5
- Customers: 3.1
Bevis

Plantebaserede kaffeposer
Hos ØNSK har vi en helhedsorienteret tilgang til bæredygtighed. Det betyder vi har fokus på langt flere aspekter, end selve produktet – også hvilken emballage, den leveres i.
Derfor anvender vi cirkulær emballage, hvor det er muligt. Er det dog ikke en mulighed, gør vi i stedet alt, hvad vi kan for at gøre vores emballage så ansvarlig som muligt.
I 2021 begyndte vi derfor at udskifte vores kaffeposer, så vi i dag kun har plantebaserede og bionedbrydelige poser. Kaffeposerne er lavet af et restprodukt fra majsplanter og selvom der er tale om 100% plantemateriale, er kaffeposerne fortsat med ventil.

CO2-aftryk: 1,09 kg/Co2e
Kaffe har som alle andre produkter et CO2-aftryk som er vigtigt at forholde sig til. Derfor har vi i ØNSK målt og vejet alle led i kaffens rejse fra kaffemark til færdigristet kaffe, og beregnet kaffens samlede CO2-aftryk.
Formålet er, at vi mener at du som forbruger skal kunne vælge din kaffe på et oplyst grundlag om kaffens impact på klimaet, samt at vi i ØNSK aktivt kan arbejde på at reducere kaffens co2-aftryk. Vi er allerede langt på rejsen mod at reducere kaffens CO2-aftryk, som blandt andet ses i forhold til Concitos klimadatabase, hvor 1 kg kaffe har et CO2-aftryk på 5.41 kg CO2e.
Samlet udledning
- 1,09 kg/Co2e - 1000g ekskl. emballage.
- 1,19 kg/Co2e - 1000g pose inkl. emballage.
- 0,31 kg/Co2e - 250g pose inkl. emballage.
Alle beregninger er 3.-partsvaliderede af Nature Preserve og opdateres løbende.
Bevis

Betalt til bonden: 138% over markedspris
Det er ikke et let job at være kaffebonde, og ofte så er kaffebønderne så underbetalte, at de taber penge på produktionen. Det betyder i tal at 44 % af verdens kaffebønder lever under fattigdomsgrænsen og 22 % i ekstrem fattigdom. Det prøver vi at lave om på.
Al ØNSK kaffe er handlet direkte med kaffeproducenten og vi kan derfor sikre, at kaffebonden får en ordentlig pris som reflekterer deres hårde arbejde, og den kvalitet de producerer. I 2022 betalte vi i gennemsnit 45,1% over markedsprisen.
Priser 2023
- 8,38 USD/kg - ØNSKs pris (FOB + betaling til bonden)
- 6,35 USD/kg - Andel af FOB-pris betalt til kaffebonden
- 3,53 USD/kg - Markedspris ved køb (FOB)

Skovkaffe
Hvert år afskoves der et areal svarende til størrelsen på England. Her er kaffe den 5. største synder i regnestykket som importeres til Europa. Paradoksalt er det dog, at træerne fældes, for kaffe er faktisk en skyggeplante – det vil sige den trives bedst i syggen af de træer, der nu fældes.
Det giver jo ikke meget mening – i ØNSK mener vi derfor, at "skovkaffe" er vejen til en grønnere kop kaffe! For med skovkaffe dyrkes kaffen i skyggen af andre afgrøder og træer. Skyggetræerne beskytter her samtidig mod ekstremt vejr, giver større biodiveristet og skaber et cirkulært økosystem. Samtidig trækker skovkaffe også langt mere CO2 ud af atmosfæren og binder det i jorden og træerne – hvad mere kan man ØNSKe sig?
For at gøre det håndgribeligt har vi derfor via satelitbilleder beregnet, hvor meget CO2, der er "lageret" i kaffemarken for netop denne kaffe. Så kan du se, hvor stor en grad af skov, din daglige kop kaffe er dyrket i.

100% Økologisk – DK-ØKO-100
Al kaffe fra ØNSK er 100% økologisk certificeret og dyrket. For når du siger "ja tak" til økologi, siger du samtidig "nej tak" til kemisk sprøjtemiddel og kunstgødning. Så udover at passe på dig, selv ved at undgå pesticidrester i din kaffe, er du også med til at passe på kloden. Det er jo win-win!
Hvad betyder økologisk kaffe?
- Ingen kemiske sprøjtemidler
- Ingen kunstgødning
- Ingen kemisk forurening af vandet i lokalområdet.
Bevis
- Certificeret af Mayacert i Nicaragua
- Godkendt af Fødevarestyrelsen som DK-ØKO-100

B Corp-certificeret
ØNSK er B Corp™ certificeret – det betyder vi har valgt at forpligte os, til at sætte positiv udvikling og bæredygtighed over profit. Derfor sætter vi højere standarder både socialt og miljømæssigt, men også i forhold til gennemsigtigheden i alt vi foretager os.
For selvom gennemsigtig kaffe er knap så lækkert – så skal leverandøren være det!
Hvordan blev vi B Corp-certificeret?
For at opnå B Corp-certificering kræver det en minimumscore på 80 points over 5 kategorier. Median-scoren blandt alle virksomheder er 50,9. Vores samlede score blev 103,3 – den højeste blandt danske kaffevirksomheder.
Her er ØNSKs score indenfor hver kategori:
- Governance: 14.5
- Workers: 19.4
- Community: 34.2
- Environment: 31.5
- Customers: 3.1
Bevis

Plantebaserede kaffeposer
Hos ØNSK har vi en helhedsorienteret tilgang til bæredygtighed. Det betyder vi har fokus på langt flere aspekter, end selve produktet – også hvilken emballage, den leveres i.
Derfor anvender vi cirkulær emballage, hvor det er muligt. Er det dog ikke en mulighed, gør vi i stedet alt, hvad vi kan for at gøre vores emballage så ansvarlig som muligt.
I 2021 begyndte vi derfor at udskifte vores kaffeposer, så vi i dag kun har plantebaserede og bionedbrydelige poser. Kaffeposerne er lavet af et restprodukt fra majsplanter og selvom der er tale om 100% plantemateriale, er kaffeposerne fortsat med ventil.

Cirkulære kaffebøtter
Hos ØNSK har vi udviklet et cirkulært emballage system, til levering af vores kaffe, med inspiration fra mælkemanden i gamle dage. Det betyder, at vi leverer kaffe i cirkulære genbrugsbøtter, som efterfølgende afhentes, vaskes og genopfyldes.
Bøtterne er fremstillet i 100% virgin HDPE, en hård plasttype, og er dermed 100% genanvendelige. Med sin lange levetid, og en kapacitet på 5 kilo, vil bøtten derfor kunne spare planeten for hundredevis af kaffeposer.
Vi anslår, at en kaffebøtte vil blive genopfyldt og leveret mere end 100 gange i sin levetid – det svarer til en emballagebesparelse på mindst 500 poser pr. bøtte. Det reducerer derfor CO2-aftrykket med 63-71% sammenlignet med 1-kilos poser af plast.
For en gennemsnitlig erhvervskunde, der får leveret 5 kg fristristet kaffe hver 6. uge i 5 år, betyder det en besparelse på mindst 200 poser, når man i stedet bruger vores genanvendelige bøtter. Det er da nogle bøtter der batter!
Vælger man derfor en kaffeløsning med cirkulær emballage, tilgodeser du altså både klodens ressourcer og din virksomheds grønne regnskab.
Dokumentation
- Bøtterne er 100% virgin HDPE
- Bøtterne er 100% genanvendelige
- 63-71% CO2 reducering sammenlignet med 1-kilos poser af plast.
- 100 leveringer i én bøttes levetid – det giver en besparelse på 500 poser pr. bøtte.
Produktanmeldelser
3 anmeldelser af Cesar Sampertegui – Lysristet kaffe ØKO
Tilføj en anmeldelse af varen
Cesar Sampertegui - Lysristet kaffe ØKO
Cesars kaffe har en markant sødme som rørsukker og en tydelig note af saftig fersken, som er helt unik. De frugtige og behagelige nuancer udvikler sig i eftersmagen til florale noter, der leder tankerne hen på rose.
Land, region | Peru, San Ignacio, Cajamarca. |
Højde | 2.000-2.200 m.o.h. |
Behandling | Honey, hævede senge |
Sorter | Arabica (Caturra, Red Catuai, Parainema) |

Rasmus fra ØNSK er særlig begejstret for denne honey kaffe: “Jeg er virkelig imponeret over at Cesar formår at få både honningsødme, samt frugtige og florale smage frem i kaffen. Det hele fungerer harmonisk sammen og giver en kompleks men stadig enormt behagelig kaffe at drikke. Cesar er en landmand som har 110 % styr på at dyrke honey-kaffer, og besøgene på hans gård er, udover at være enormt smukt, en inspirerende kaffeoplevelse”.
Særlig egnet til:
Stempelkaffe
Filter
Pour over
AeroPress
Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel
Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.
Skovdyrket kaffe
Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.
Friskristet kaffe
Når du bestiller kaffe fra ØNSK, er det altid friskristet og af høj kvalitet. Vi rister kaffen på en Loring – en energieffektiv kafferister, der sikrer ensartet ristning og høj kvalitet i hver batch.

100% håndplukket kaffe
Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.Historien bag Cesar og Finca Oropel
Højt oppe over skyerne i de peruvianske bjerge ligger Cesars kaffegård. Her bor og dyrker han kaffe sammen med sin familie i hele 2000 meters højde. Cesar har specialiseret sig i såkaldte ’honeys’, hvor han fermenterer kaffebærrene i 100 timer, hvorefter han fjerner skallen og tørrer bønnerne sammen med det klistrede frugtkød, der har en konsistens som honning – heraf navnet.
Familien Sampertegui er en familie dedikeret til kaffe. De har nemlig specialiseret sig i den udfordrende honey-proces som stiller store krav til at kunne styre fermenteringen som foregår under hele tørringen af kaffen. Først fermenterer kaffen som hele bær i 100 timer, hvorefter frugtskallen fjernes og kaffen tørrer sammen med det klistrede frugtkød i yderligere cirka 20 dage hvor fermenteringen fortsætter. Resultatet er en såkaldt Red Honey som er berømt og berygtet grundet den store sødme og kompleksitet i koppen og den udfordrende fermenteringsproces den har været igennem.
Det hårde arbejde har også resulteret i, at Cesar har vundet den prestigefyldte “Cup of Excellence”, der er en konkurrence for landmænd i at dyrke de bedste kaffer. Her var hans 6.000 kilo kaffe blandt de 17 bedste i hele Peru, hvilket er imponerende i et land der dyrker knap 23 millioner kilo kaffe.
Mulighed for cirkulær emballage

Vil du og din virksomhed også være med til at reducere emballageforbruget?
Måske står din virksomhed over for en grøn omstilling. Eller måske er du allerede i en bæredygtig virksomhed, der gerne vil skrue endnu mere op for de grønne tiltag. Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at emballagebesparing har en positiv effekt på din virksomheds grønne regnskab - og på miljøet.
Læs mere
Sebastian Rosborg –
SIndsyg lækker syre og blomsternoter. Man kan virkelig smage sødmen og som ØNSK siger, så er det næsten helt rørsukker agtigt. Kæmpe anbefaling.
Peter Ditlev –
God og meget let kaffe. Vil drikke den ren uden mælk.
Martin Beuchert –
Tydelig sødme og frugtighed. Kaffen har en kompleksitet, som jeg har ledt efter i et stykke tid. Endelig har jeg fundet en kaffe, der holder, hvad den lover med hensyn til smag.