Privat

Cesar Sampertegui - Lysristet kaffe

Peru

95,00 kr.340,00 kr.

Risteprofil
Lys
Mørk
Smagsnoter

En sød og frugtig kaffe med noter af rørsukker, fersken og rose.

Cesar Sampertegui - Lysristet kaffe

Cesars kaffe har en markant sødme som rørsukker og en tydelig note af saftig fersken, som er helt unik. De frugtige og behagelige nuancer udvikler sig i eftersmagen til florale noter, der leder tankerne hen på rose.

Land, region Peru, San Ignacio, Cajamarca.
Højde 2.000-2.200 m.o.h.
Behandling Honey, hævede senge
Sorter Arabica (Caturra, Red Catuai, Parainema)
Rasmus Ditlev fra ØNSK

Rasmus fra ØNSK er særlig begejstret for denne honey kaffe: “Jeg er virkelig imponeret over at Cesar formår at få både honningsødme, samt frugtige og florale smage frem i kaffen. Det hele fungerer harmonisk sammen og giver en kompleks men stadig enormt behagelig kaffe at drikke. Cesar er en landmand som har 110 % styr på at dyrke honey-kaffer, og besøgene på hans gård er, udover at være enormt smukt, en inspirerende kaffeoplevelse”.

Særlig egnet til:

Når du køber ØNSK er det...

Direkte handel

Vi handler direkte med kaffebønderne for at sikre, at de får en ordentlig betaling for det hårde arbejde, som de lægger i at producere kaffe af høj kvalitet. Læs mere her.

Skovdyrket kaffe

Kaffen er dyrket i skyggen af andre træer, hvilket har en række fordele: mere absorbering af CO2, mere biodiversitet, en sundere jordbund som ikke kræver pesticider, og ikke mindst en bedre smagende kaffe. Læs mere her.

Friskristet kaffe

Når du bestiller kaffe fra ØNSK er det altid friskristet, og af høj kvalitet. Vi rister kaffen hver uge, og har et løfte om, at vi ikke udsender kaffe som er mere end 21 dage fra ristedatoen.

100% håndplukket kaffe

Alt kaffen er håndplukket, hvilket er din garanti for en høj kvalitet. Dermed er det kun de bedste og mest modne bær som er blevet plukket.

Historien bag Cesar og Finca Oropel

Højt oppe over skyerne i de peruvianske bjerge ligger Cesars kaffegård. Her bor og dyrker han kaffe sammen med sin familie i hele 2000 meters højde. Cesar har specialiseret sig i såkaldte ’honeys’, hvor han fermenterer kaffebærrene i 100 timer, hvorefter han fjerner skallen og tørrer bønnerne sammen med det klistrede frugtkød, der har en konsistens som honning – heraf navnet.

Familien Sampertegui er en familie dedikeret til kaffe. De har nemlig specialiseret sig i den udfordrende honey-proces som stiller store krav til at kunne styre fermenteringen som foregår under hele tørringen af kaffen. Først fermenterer kaffen som hele bær i 100 timer, hvorefter frugtskallen fjernes og kaffen tørrer sammen med det klistrede frugtkød i yderligere cirka 20 dage hvor fermenteringen fortsætter. Resultatet er en såkaldt Red Honey som er berømt og berygtet grundet den store sødme og kompleksitet i koppen og den udfordrende fermenteringsproces den har været igennem.

Det hårde arbejde har også resulteret i, at Cesar har vundet den prestigefyldte “Cup of Excellence”, der er en konkurrence for landmænd i at dyrke de bedste kaffer. Her var hans 6.000 kilo kaffe blandt de 17 bedste i hele Peru, hvilket er imponerende i et land der dyrker knap 23 millioner kilo kaffe.

Cesar og María Sampertegui i Peru
kaffebær-økologisk-kaffe-Cesar
Udsigt fra Cesar Samperteguis kaffegård

Mulighed for cirkulær emballage

Vil du og din virksomhed også være med til at reducere emballageforbruget?

Måske står din virksomhed over for en grøn omstilling. Eller måske er du allerede i en bæredygtig virksomhed, der gerne vil skrue endnu mere op for de grønne tiltag. Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at emballagebesparing har en positiv effekt på din virksomheds grønne regnskab - og på miljøet. Læs mere

Relaterede vare