Privat

Leonel Valladares – Mellemristet kaffe

75,00 DKK220,00 DKK

Delikat honningsødme med frugtige noter af fersken som afsluttes med runde noter af mandel.

Ryd
Om kaffen

Delikat honningsødme og en frugtig syre, der leder tankerne hen på moden fersken. Smagen har en mandelagtig fylde, der samtidig afrunder en perfekt afbalanceret mellemristet kaffe.

En perfekt kaffe til dem, der er fan af de populære pour over-kaffebryggere.

Det emmer af liv på kaffegården Finca Organica Santa Prisca, der har været på Leonel Valladares’ hænder i 43 år. Her løber Leonels adskillige hunde og børnebørn rundt og leger i solens varme stråler, imens han passer kaffeproduktionen med sine sønner og døtre.

Finca Organica udgør et lille familie-frirum midt i skoven, hvor vores principfaste landmand praktiserer en økologisk kaffeproduktion, der er bundet op på både fysiske og åndelige principper.

For Leonel er drivkraften netop børnebørnene. Han sørger for at passe på natur og miljø, så han kan efterlade en bedre verden til sine efterkommere. Derfor undgår Leonel sprøjtemidler og producerer selv sin gødning på gården.

ØNSK er stolt af at købe kaffe fra en mand, der formår at producere nogle af Nicaraguas absolut bedste kaffer, alt imens han passer på den omkringliggende natur og sin familie.

Leonel Valladares

Land, region Nicaragua, Nueva Segovia Dipilto.
Højde 1.400-1.500 m.o.h.
Behandling Vådmølle, afrikanske senge
Sorter Arabica (Caturra, Maragogype, Catuai Amarillo)
Risteprofiler Mellemristet og mørkristet
Historien bag Leonel Valladares

71-årige Leonel har brugt hele sit liv på kaffe. Han bor på gården Finca Organica Santa Prisca, som han har ejet i 43 år. Den lille kaffegård udgør en oase midt i skoven, hvor Leonels mange børnebørn leger og griner om kap med hinanden mellem høje træer.

Leonel er en principfast landmand. Han mener ikke, at sprøjtemidler er nødvendige for en god kaffeproduktion, og han producerer selv sin egen gødning på gården. Drivkraften for ham er at passe på naturen og efterlade en bedre verden til sine børnebørn.

Leonel Valladares formår sammen med sin familie at producere nogle af Nicaraguas allerbedste kaffebønner, samtidig med han passer på den omkringliggende natur og familien.

Leonels kaffe har været en fast bestanddel af ØNSK, siden vi startede. Vi er utrolig stolte af at forhandle en kaffe, der er synonym med de idealer, som ØNSK er bygget på.

om ønsk
Leonel med ØNSK pose
Leonel og hans familie

Byggeprojekt på Leonels gård

I samarbejde med Leonel har vi opført et byggeprojekt på hans gård, der kan støtte ham i produktionen af økologisk gødning.