Privat

Corcasan – Mørkristet kaffe

75,00 DKK220,00 DKK

Fyldig og intens med noter af cremet mørk chokolade og pekannødder.
Ryd
Om kaffen

Kaffen fra Corcasan-kooperativet er fyldig og intens med noter af cremet mørk chokolade og pekannødder.

En alsidig mørkristet kaffe, der kan bruges i alt fra latte til ren espresso.

Kaffekooperativet Corcasan ligger langt inde i regnskoven i det nordlige Nicaragua. I byen San Juan del Río Coco er 217 familieejede kaffegårde fælles om at producere en fantastisk økologisk kaffe.

Gennem kooperativet får kaffebønderne uddannelse i kaffedyrkning og hjælp til finansiering, så de kan udvikle deres gårde og kaffeproduktion. Derudover arbejder Corcasan for at styrke rettighederne for kvinder i kaffeindustrien. Hele kooperativet udgøres af 84 kvindelige kaffebønder og en administration bestående af 50 % kvinder.

I fællesskab med Corcasan leverer ØNSK en kaffe, der ikke blot smager fantastisk. Den efterlader også et positivt aftryk på lokalsamfundet og naturen i og omkring byen San Juan del Río Coco.

 

Corcasan

Land, region Nicaragua, Madriz.
Højde 1.150-1.500 m.o.h.
Behandling Vådmølle, afrikanske senge
Sorter Arabica (Caturra, Pacamara, Maragohype)
Risteprofiler Mellemristet og mørkristet
Historien bag Corcasan

Dybt inde i Nicaraguas nordlige regnskov gemmer sig et kaffekooperativ. Her, i byen San Juan del Río Coco, er 217 familiedrevne kaffegårde fælles om at producere fantastisk kaffe.

Selvom de fritgående høns går og hygge-klukker og roligt skraber i jorden, er der fart på hos Corcasan. De arbejder nemlig aktivt for at fremme vilkårene for kvinder i kaffeindustrien. Corcasan består lige nu af 84 bønder fra det stærke køn, og samtidig ledes halvdelen af kooperativets administrationen af kvinder.

Via Corcasan-kooperativet uddannes bønder i kaffedyrkning og får hjælp til finansiering, hvilket ligger til grund for kaffens høje kvalitet og kooperativets effektive økologiske kaffeproduktion.

Sammen med Corcasan leverer vi en kaffe, der ikke bare smager fantastisk. Den sætter samtidig et positivt aftryk på lokalsamfundet og naturen i det smukke San Juan del Río Coco.

Corcasan

Video-blog fra Corcasan

Se med når vi besøger kaffekooperativet Corcasan, møder medlem Pablo, og fester med musik og piñata.