AeroPress A85
313,95 kr.
Aeropress kaffebryggeren er et af de fedeste stykker legetøj, en kaffenørd kan komme i nærheden af. Det er en af de mest alsidige kaffebryggere med et hav af forskellige måder at eksperimentere med kaffebrygning på. På en Aeropress brygger man typisk kaffen med en samlet bryggetid på under 1 minut og 30 sekunder. Den korte ekstraktionstid giver en relativ let kop kaffe med få bitterstoffer tilbage i kaffen. Læs om AeroPressen og dens historie i vores blogindlæg eller besøg vores side om AeroPress. Her finder du bl.a. vores udvalg af AeroPress produkter samt en omfattende FAQ med svar på de mest gængse spørgsmål til kaffebrygning med AeroPress.
Hvad er en Aeropress kaffebrygger?
En Aeropress er en hybrid mellem flere forskellige typer kaffebryggere. Man kan sige, at den er et mix af espresso, stempelkande og filterkaffe, da kaffen brygger som i en stempelkande, men presses igennem et papirsfilter, ned i koppen. Du kan brygge 2 små kopper på en Aeropress eller én stor kop.
Hvad er med når jeg køber en Aeropress A85?
I pakken medfølger en Aeropress kaffebryggeren (2 dele), 100 papirfiltre, en rørepind, en doseringsske.
Det er en kompakt kaffebrygger, der er let i vægt, let at rengøre, og så er den dejlig nem at have med på tur. Aeropressen er nemlig lavet af hård plast, så den ikke kan gå i stykker i tasken.
Hvordan brygger du med en AeroPress?
Først og fremmest skal du bruge en kaffe. Vi anbefaler at brygger med en mellemristet kaffe til AeroPress, men som nævnt er der ingen regler, når det drejer sig om AeroPress, så du kan også sagtens bruge en mørkristet kaffe – særligt hvis du gerne vil lave en kraftig espresso med mere sødme og fylde end syre.
Her kommer en bryggeguide til, hvordan du kan brygge med en AeroPress:
- Placer filteret i filterholderen, og skyl det med kogende vand før du skurer filteret fast på bundstykket af din AeroPress.
- Sæt din AeroPress ovenpå din kaffekop.
- Kværn 17g kaffe medium fint og hæld det ned i bundstukket oven på filteret.
- Hæld først 35g vand på kaffen og rør rundt så al kaffen er vædet, og lad den stå i cirka 25 sekunder.
- Derefter hælder du det resterende vand på op til 260g og rører rundt igen.
- Placer nu stemplet over kaffe, og træk det lidt tilbage, således at der skabes vakuum der holder kaffe fra at flyde ud af bunden.
- Vent 60 sekunder, før du langsomt presser stemplet ned og kaffen ned i koppen. Stop så snart du hører en hvæsende lyd af luft der kommer ud fra filteret.
- Fjern AeroPressen fra koppen og nyd din kaffe!
Her kan du finde flere opskrifter til din AeroPress fra vinderne af AeroPress-verdensmesterskaberne.
NB: Du kan også købe dine AeroPress papirsfiltre hos os her. og vi har også genanvendelige filtre i stof her