Privat
80,00 kr.230,00 kr.
95,00 kr.340,00 kr.
80,00 kr.230,00 kr.
80,00 kr.230,00 kr.
80,00 kr.230,00 kr.
95,00 kr.340,00 kr.

Smagspakker

Kaffe smagspakke

300,00 kr.
80,00 kr.230,00 kr.
80,00 kr.230,00 kr.
250,00 kr.
95,00 kr.340,00 kr.

Køb formalet kaffe​ til stempelkande og filter

Køb formalet kaffe hos ØNSK og få friskkværnet special- og kvalitetskaffe til din stempelkande eller filtermaskine. Kaffebrygning bliver ikke nemmere end med formalet kaffe, og da du selv kan bestemme, hvor grovmalet vi skal kværne din kaffe, får du altid det rigtige leveret lige til døren.

ØNSKs kaffer har forskellige smagsprofiler, så der findes med garanti en variant, der falder i lige din smag. Vi rister vores kaffe forskelligt for at få det bedste frem i hver enkelt kaffe. Vores kaffesortiment er sammensat, så det tilbyder bred variation. Vi udvælger kaffen ud fra nøje forudbestemte kriterier, som bl.a. omhandler kvalitet, kaffebøndernes arbejdsvilkår og hensyn til natur og miljø.

Formalet kaffe online​

Ved at købe kaffe online fra ØNSK er det slut med at vende kaffeposerne i supermarkedet om for at tjekke ristedato. Vi rister kaffen løbende på vores risteri i København. Det er din garanti for altid at få tilsendt friskristet og nymalet kaffe.

Under den enkelte kaffe kan du vælge mellem friskkværnet kaffe til stempelkande og friskkværnet kaffe til filter. Herefter sender vi en nyristet og friskkværnet kaffe til din hoveddør.

Lær her, hvordan du bedst opbevarer din kaffe, så den beholder sin friske og gode smag.

Økologisk formalet kaffe​

De fleste varianter i ØNSKs sortiment er økologisk kaffe. Det er et aktivt valg fra vores side, og vi har ambitioner om at have et kaffeudvalg, der udelukkende består af økologiske kaffer.

Økologisk kaffe udmærker sig ved at være fri for pesticider, og derfor skal du ikke bekymre dig om at drikke unødige og skadelige stoffer. Samtidig er ØNSKs kaffe dyrket under forhold, der tager hensyn til kaffebønnernes arbejdsforhold samt klima og miljø.

Vi sikrer os, at kaffen lever op til vores strenge kvalitetskrav ved at besøge hver enkelt af vores producenter. Her handler vi direkte med kaffebonden, betaler en fair pris for kaffen og hjælper med at udvikle produktionen i en mere grøn retning. Ved netop at handle direkte med kaffebønderne springer vi et fordyrende mellemled over, så flere penge kan ende hos dem, der producerer kaffen. Og det gør bare kaffen endnu bedre, synes vi.

Kaffe med omtanke for natur og mennesker

I ØNSK bestræber vi os på at udvælge kaffer, der er dyrket med omtanke for natur og mennesker – uden at gå på kompromis med kvaliteten af kaffen. Vores kaffe er ikke Fairtrade certificeret, da vi mener, vi kan gøre det endnu bedre på egen hånd.

Det betyder, at vi hvert år besøger de kaffegårde, der producerer vores kaffebønner. Under besøget undersøger vi høstens kvalitet og investerer tid og penge i vores bønder for at optimere deres kaffeproduktion.

Derudover sørger vi for at samarbejde med kaffebønder som Leonel, der uden tvivl er Nicaraguas mest dedikerede økologiske kaffebonde. Leonel insisterer på at dyrke kaffe og samtidig passe på den omkringliggende natur. Derfor emmer Leonels farm af biodiversitet, og du vil blandt kaffebuskene også finde banan- og kakaotræer, små vandløb og kyllinger, der går og skraber i jorden.

Læs mere om vores bæredygtighedstiltag og arbejde mod en bedre kaffefremtid her.

Kaffe formalingsgrad

Formalet kaffe fra ØNSK kan bestilles i to forskellige formalingsgrader. Vælg mellem kaffe til stempelkande og kaffe til filterkaffe. Stempelkande kaffe er groft malet kaffe, mens kaffe til filtermaskine er kværnet finere. Den rette formalingsgrad er afgørende for smagen.

Kaffe til stempelkande

For dig, der er på udkig efter en god kaffe til stempelkande, men ikke selv har en kaffekværn, tilbyder vi at male kaffen, så du kan brygge en god stempelkaffe alligevel. Hvilken kaffe, der er den bedste kaffe til stempelkande, afhænger i høj grad af dine personlige præferencer.

Både vores lys-, mellem- og mørkristede kaffer kan bruges til stempelkande. De er alle friskristede, så du får mest mulig smag ud af din formalede stempelkaffe. Har du selv en kværn, vil vi dog altid anbefale at bestille hele kaffebønner, så du kan brygge på friskkværnet kaffe.

Vælg lysristet kaffe til stempelkande, hvis du ønsker en let syrlig og frugtig smagsoplevelse. Ønsker du en mere blød og rund smag med en god sødme, er mellemristet stempelkaffe et godt bud. Med mørkristet stempelkande kaffe får du en kraftigere, mere intens smag med mere fylde.

Kaffe til filterkaffe

For dig, der søger en god kaffe til kaffemaskine, men ikke selv har en kaffekværn, er der hos ØNSK mulighed for at få malet kaffen, så du kan lave god filterkaffe alligevel. 

Mellemristet kaffe vil være et naturligt valg, hvis du brygger filterkaffe på en kaffemaskine. Man opnår nemlig en dejligt blød og rund kop kop kaffe med en god sødme, når man bruger mellemristet kaffe til filterkaffe. Men er du mere til de lysere eller mørkere risteprofiler, skal du endelig bare slå dig løs. Det er et spørgsmål om smag.

Uanset om du vælger lys-, mellem- eller mørkristet kaffe til filtermaskine, kan du være sikker på, at kaffen er friskristet, når du bestiller formalet filterkaffe fra ØNSK. Hvis du har en kværn, er det dog vores klare anbefaling at bruge hele kaffebønner.

FAQ

Hvad er formalet kaffe?

Formalet kaffe er kaffebønner, som er blevet kværnet eller malet i en kværn inden pakning. Sammenlignet med hele kaffebønner holder formalet kaffe ikke nær så godt på smag og aroma. Derfor er friskkværnede kaffebønner klart at foretrække. Man kan dog stadig opnå fornuftige resultater med formalet kaffe, hvis man køber gode kvalitetsbønner og opbevarer dem korrekt.

Kan man bruge formalet kaffe til stempelkande?

Man kan sagtens bruge formalet kaffe til stempelkande. Det er dog vigtigt, at kaffen er malet groft, når den skal bruges som stempelkaffe. Det skyldes den lange kontakttid mellem vand og kaffe, som ville resultere i en meget bitter kaffe, hvis kaffen var kværnet for fint. Alle ØNSK kaffer kan bestilles formalet til stempelkande.

Hvad er den bedste formalet kaffe?

God formalet kaffe er økologisk, friskristet og af høj kvalitet. Hvis kaffen samtidig er dyrket med respekt for natur og miljø og af kaffebønder, som har fået en ordentlig betaling, er det i vores øjne den bedste formalede kaffe.

Hvilken kaffe til stempelkande?

Du kan både anvende lys-, mellem- og mørkristet kaffe som stempelkaffe. Det vigtigste er, at kaffen er god og kværnet groft, så den passer til denne form for bryggemetode. Hos ØNSK kan du både købe hele kaffebønner og formalet kaffe til stempelkande.

Hvor fint skal stempelkaffe være?

Du opnår det bedste resultat med stempelkande, hvis du anvender kaffe med en grov formalingsgrad. Hvis kaffen kværnes for fint, risikerer du, at vandet trækker alt for mange bitterstoffer ud af kaffen. Males kaffen derimod for groft, risikerer du en flad smag, fordi vandet ikke kan trække nok smag ud af kaffen. Prøv dig frem, eller køb kaffe formalet til stempelkande.

Hvor meget kaffe til stempelkande?

Mængden af kaffe til stempelkande afhænger først og fremmest af størrelsen på din stempelkande. Hvis du anvender en stempelkande til 8 kopper, anbefaler vi at bruge ca. 54-58 gram groftmalet kaffe til en 8-koppers stempelkande. Prøv eksempelvis vores bryggeguide: Sådan laver du stempelkaffe.

Hvor meget kaffe til kaffemaskine?

Som tommelfingerregel anbefaler vi at bruge ca. 7 gram kaffe pr. kop à 125 ml, når du brygger filterkaffe. Det svarer til 56 gram kaffe pr. liter. Dette er et godt udgangspunkt for de fleste specialkaffer, men afhængig af smagspræferencer kan det sagtens give mening at dosere lidt op eller ned.