Privat

Bodum stempelkande 8 kopper

400,00 kr.

Friskbrygget stempelkaffe –  en klassiker!
Vi kender vist alle sammen den klassiske stempelkande kaffe. Mange sværger til stempelkanden, når der skal kræses om kaffeoplevelsen. Det er også forståeligt, da stempelkanden giver kaffen en særlig fyldig og rund smag. Det skyldes at kanden har et stålfilter der lukker alle kaffens olier igennem, hvori der sidder en masse smag.

Derfor har vi allieret os med Bodum, der laver en klassisk stempelkande. Den findes også i halv størrelse, som kan købes her.

Koldbrygget kaffe
Stempelkanden er også ideel til at lave koldbryg, hvor du lader kaffen brygge i køleskabet i 14 – 16 timer før stemplet presses ned.

Hvordan virker den?
1. Denne størrelse kan brygge 8 kopper kaffe svarende til 1 liter, og du skal derfor bruge 56g, beregnet ud fra 7g pr kop. Kaffen skal kværnes rimeligt groft, for at du ikke får for meget grums med ned i koppen. Hvis stemplet er svært at presse ned, er det fordi at kaffen er kværnet for groft.

2. Når du har kværnet kaffen hælder du en 1 liter varmt vand i kanden og rører godt rundt i kanden med en ske, så alt kaffen bliver blandet med vandet.

3. Sæt stemplet på kanden og vent 4 min før du presser stemplet ned, og så har du en kop friskbrygget kaffe. Nemt!

Tip: friskkværnet kaffe giver langt mere smag og bedre kaffeoplevelse. Vi anbefaler at du køber en Wilfa kaffekværn til din stempelkande, hvis du ikke allerede har en kaffekværn.