Iskaffe til sommervarmen

Iskaffe opskrift

Nem og hurtig opskrift på iskaffe

Det er blevet sommer og derfor tid til at tage alle midler i brug for at afkøle os selv på de varme dage. Mange fravælger den varme kop kaffe, da der mere er brug for noget koldt at drikke. Derfor vil vi gerne give vores bud på sommerens mest forfriskende og afkølende drink – ISKAFFE.

Der findes et utal af måder du kan lave din iskaffe på. Uanset hvordan du normalt brygger din kaffe, så kan du lave dig en iskaffe – så længe du har lidt isterninger. 

Opskrift: 
– 1 dobbelt espressoshot
– Ca 150 ml mælk (efter ønsket styrke)
– Isterninger
– Evt lidt sukker eller sirup

Sådan gør du:

  • Fyld et glas op med isterninger og hæld mælken i. Sørg for at der er plads til en dobbelt espresso på 60 ml. Du kan bruge mere eller mindre mælk alt efter hvor stærk du ønsker din iskaffe.
  • Bryg dit dobbelt espresso-shot, og opløs eventuelt lidt sukker eller sirup i espressoen. Det er en smagssag om man ønsker at tilføje lidt sødme til en iskaffe, men det kan tage bitterheden som vi kender fra kold kaffe. Det kommer også an på hvilken kaffe du bruger, og hvor mørkristet den er. Du kan bruge en espressomaskine eller en kaffekapsler til at lave dit espresso-shot.
  • Hæld dit espresso-shot ned i mælken som på billedet ovenfor. Stik et sugerør i og pynt eventuelt med lidt mælkeskum eller drik den som den er.

Hvad gør jeg hvis jeg ikke ejer en espresso- eller kapselmaskine?

Frygt ej – du kan stadig sagtens lave en iskaffe. Hvis du brygger med stempelkande  eller filterkaffe, så bryg kaffen dobbelt så stærk som du normalt vil, og hæld den i et glas fyldt med isterninger (sørg for at der er nok is til at køle kaffen helt ned). 
Hæld lidt mælk i, eller drik den sort – det er en klart favorit hos mig!

God fornøjelse og god sommer!