Privat
Café de Alturas
85,00 kr.240,00 kr.
Cesar Sampertegui
95,00 kr.340,00 kr.
Corcasan
85,00 kr.240,00 kr.
Corcasan
85,00 kr.240,00 kr.
El Palto
85,00 kr.240,00 kr.
José Espinoza
95,00 kr.340,00 kr.

Smagspakker

Kaffe smagspakke

300,00 kr.
Kuska
85,00 kr.240,00 kr.
Leonel Valladares
85,00 kr.240,00 kr.
250,00 kr.

Økologisk kaffe​

Udover den gode smag er det Nicaragua og Perus evne til at fremelske noget af verdens bedste økologiske kaffe, der gør, at ØNSK importerer fra de mellem- og sydamerikanske nationer. Inden udgangen af 2022 har ØNSK en ambition om udelukkende at sælge økologisk kaffe, da det er sundere for både kaffedrikkere og kloden. Derfor er vores anbefaling klar: Køb kaffe, der er økologisk. Både for vores helbreds skyld, for menneskene i kaffeplantagen og for dyreliv, vandløb og naturliv.

De færreste nicaraguanske og peruvianske kaffebønder har historisk set haft råd til landbrugsmaskiner og gødning. Derfor findes der mange økologiske gårde, der igennem generationer har udviklet fabelagtige evner udi økologisk kaffeproduktion.

I dag er Nicaragua og Peru anerkendt for at producere nogle helt exceptionelle økologiske specialkaffer. Og du finder flere af dem lige her, hos ØNSK.

Third wave kaffe

Danmark er blandt de mest kaffeglade lande i verden. På trods af det har kaffe traditionelt set været et produkt, som forbrugerne har haft meget få forventninger og krav til. Ligesom tandpasta er det et produkt, man ikke kan leve uden. Men samtidig et produkt stort set uden præferencer inden for mærke, kvalitet, friskhed og lignende. Et godt tilbud i supermarkedet, og så kunne den ene pose kaffe være lige så god som den anden.

Heldigvis er dét ved at vende. I dag tænker flere og flere – jamen, når jeg nu drikker flere kopper kaffe om dagen, hvorfor så ikke også drikke god kvalitet?

Tendensen kaldes på engelsk ‘third wave coffee‘, og det handler om, at kaffedrikkere i højere grad stiller krav til deres kaffe. I særdeleshed kvaliteten, men også krav om økologi, bæredygtighed og direkte handel med kaffebønderne er blandt det, flere og flere kaffedrikkere efterspørger.

Vi er selv blandt dem, der kræver mere gennemsigtighed og større kvalitet i kaffebranchen. Derfor har vi startet ØNSK med et mål om at sælge ansvarligt produceret kaffe uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Bedste økologiske kaffe​

Alle vores økologiske kaffebønner er nøje udvalgt og af høj kvalitet, så du derved er sikret den bedst mulige smag. Vi arbejder desuden direkte sammen med vores kaffebønder fra Nicaragua og Peru, så vi samtidig sørger for, at de får en ordentlig betaling for deres arbejde.

Udover at ØNSK sikrer en ordentlig betaling til bønderne, investerer vi løbende i forskellige udviklingsprojekter. Vi tror nemlig på, at vi gennem udvikling kan bidrage til positive ændringer i kaffeproduktionen og en endnu bedre kaffe.

Vores kvalitetsprincipper er mejslet i sten, og derfor sørger vi altid for, at vores økologiske kaffebønner er friskristede, at kaffen er skyggedyrket (i modsætning til konventionel kaffe, der er dyrket på afskovede marker), og at kaffebønderne har fået en fair betaling. Køb økologiske kaffebønner fra ØNSK, hvis du vil være sikker på at få god kaffe, hver gang.

Køb kaffe online

For at sælge den bedste kaffe muligt rister vi vores økologiske kaffebønner med få ugers mellemrum. Det sikrer, at vi altid har friskristet øko kaffe på lager, som vi kan sende ud til vores kunder.

Køb kaffen online, og vi sender den lige til din fordør. Med få klik er du dermed sikret friskristede økologiske kaffebønner, der giver en aromaeksplosion, hver gang du åbner kaffeposen, og en smagsoplevelse, hver gang du tager en tår af koppen.

Fairtrade kaffe​ vs. direct trade

Kafferne, som ØNSK køber og sælger, er handlet direkte ved kaffebonden. Således fraskæres fordyrende mellemled, og i stedet belønnes kaffebonden, der har lagt slid og ihærdighed i dyrkningen af kaffen. Foruden en god og retfærdig pris til kaffebonden igangsætter ØNSK løbende udviklingsprojekter på kaffegårdene.

Selv om vi deler mange af de samme ambitioner som Fairtrade, sælger ØNSK ikke Fairtrade kaffe. Det er en helt bevidst beslutning, vi har truffet, da vi ikke mener, Fairtrade er fair nok.

Hvorfor vi mener det, kan du læse mere uddybende om i vores blogindlæg om Fairtrade kaffe. Her kommer vi også ind på, hvad vi gør i stedet for at sikre, at vores kaffebønder får en fair betaling, og hvordan vi hjælper dem med at forbedre både arbejdsvilkår og kaffens kvalitet.

Økologiske kaffebønner – hele eller formalede

Det er muligt at få kaffen fra ØNSK som hele bønner eller formalet til stempel- eller filterkaffe. Hele kaffebønner har den fordel, at de holder bedre på smagen. Formalet kaffe er til gengæld nemt og bekvemt, og du behøver ingen kværn. Stadig i tvivl om, hvorvidt du skal vælge økologisk kaffe hele bønner eller formalet?

Vælg hele økologiske kaffebønner, hvis du ikke vil snyde dig selv for duften af friskkværnet kaffe og den fulde smagsoplevelse bryg efter bryg. Vælg formalet øko kaffe, hvis du ikke har en kværn, eller hvis du blot vil være sikker på, at kaffen er kværnet, så den passer til din stempelkande eller filterkaffemaskine.

Vælg mellem mørkristet, mellemristet og lysristet økologisk kaffe

I ØNSKs sortiment af økologiske kaffebønner finder du både mørkristet, mellemristet og lysristet kaffe. Valget mellem de forskellige risteprofiler afhænger i høj grad af dine smagsmæssige præferencer og foretrukne bryggemetode. Hvis du er i tvivl, kan du læse vores generelle anbefalinger nedenfor.

Mørkristet økologisk kaffe

Der er ikke noget rigtigt og forkert, men som udgangspunkt anbefaler vi mørkristet økologisk kaffe til dig, der brygger espresso og espressobaserede mælkedrikke på din espressomaskine. Hvis du generelt foretrækker en kraftig og intens kaffesmag, kan mørkristet kaffe dog også sagtens anvendes i eksempelvis stempelkande.

Mellemristet økologisk kaffe

Brygger du hovedsageligt filterkaffe, eller er du ikke til den kraftige stempelkaffe, vil vi som udgangspunkt anbefale mellemristet økologisk kaffe til din kaffemaskine eller stempelkande. Mellemristede kaffebønner gør sig også fint som pour over, hvis du ikke er hoppet med på bølgen af lysristede kaffer (endnu).

Lysristet økologisk kaffe

Lysristet kaffe er for dig, der søger en mere frugtig smagsoplevelse. Vi synes, at den lysere risteprofil egner sig særligt godt til pourover. Med bryggere som Hario V60 og Chemex kan du virkelig fremhæve de fine og komplekse smagsnoter, der kendetegner vores lysristede økologiske kaffebønner.

Økologisk kaffe til erhverv

Er du og din arbejdsplads på udkig efter økologiske kaffebønner eller en kaffeløsning til kontoret, hjælper vi I ØNSK gerne med at finde en økologisk kontorkaffe, der falder I jeres smag. Har I behov for en komplet kaffeløsning, finder vi også et setup, der passer til jeres behov.

Læs mere om økologisk kaffe til erhverv, og bestil smagsprøver til din arbejdsplads allerede i dag.

FAQ

Hvad er økologisk kaffe?

Økologisk kaffe er kendetegnet ved at være dyrket uden brug af kemiske sprøjtemidler (pesticider) og kunstgødning. Økologiske kaffeplantager er underlagt en uafhængig kontrol, som har til formål at sikre, at de lever op til EU-standarderne for økologisk produktion. Når en importeret vare som kaffe bærer EU’s økomærke, er det en garanti for, at den opfylder samme krav som økologiske varer, der er produceret i EU.

Hvad er økologisk specialkaffe?

Økologisk specialkaffe er kaffe, som lever op til forskellige standarder vedrørende hhv. kvalitet og produktionsmetode. Økologisk certificeret specialkaffe er dyrket uden brug af pesticider og kunstgødning og scorer mindst 80 ud af 100 point på den såkaldte SCA-skala, der er defineret af Speciality Coffee Association. Jo højere score, desto højere kvalitet.

Hvorfor økologisk kaffe?

Ved at købe økologiske kaffebønner skåner du miljøet for kemiske sprøjtemidler (pesticider) og kunstgødning. Udover at undgå pesticidrester i din kaffe, gør du altså samtidig noget godt for arbejderne i kaffeplantagen, for plante- og dyrelivet og for vandmiljøet, når du vælger øko kaffe frem for konventionel kaffe.

Hvad er forskellen på økologisk kaffe og konventionel kaffe?

I konventionel kaffeproduktion må man gerne anvende kemiske sprøjtemidler (pesticider) og kunstgødning, selvom de har en negativ indvirkning på miljøet. Det er derimod forbudt i produktion af øko kaffe. Her må der kun anvendes organisk gødning, som tager hensyn til naturens balance. Når man drikker øko kaffe undgår man potentielt sundhedsskadelige stoffer, som kan forekomme i konventionelt fremstillet kaffe.

Hvad er de bedste økologiske kaffebønner?

De bedste økologiske kaffebønner er kaffebønner af høj kvalitet, som er friskristede, produceret med omtanke for natur og miljø og dyrket af dygtige og fairbetalte kaffebønder.

Hvad er et økologisk kaffeabonnement?

Et økologisk kaffe abonnement er en abonnementsordning, hvor du hver måned får tilsendt en friskristet øko kaffe efter eget valg samt en månedens kaffe, som er en ny økologisk og unik specialkaffe.

ØNSK tilbyder gratis levering, og der er ingen binding. Læs mere om vores kaffe abonnement her.