Privat

Cafe de Alturas – Espresso kaffekapsler

45,00 kr.390,00 kr.

Espressokapslen fra Café de Alturas er sød og cremet med noter af brun sukker og chokolade

Café de Alturas

Land, region Nicaragua, San Rafael del Norte, Jinotega.
Højde 1.100-1.450 m.o.h.
Behandling Vådmølle, patio
Sorter Arabica (Caturra,  Red Catuai, Parainema)
Risteprofiler Mellemristet og mørkristet

Køreturen til kaffekooperativet Coom Cafe er lang og snoet. Kooperativet består af 50 kaffegårde, der dyrker nogle helt spektakulære kaffer i de nicaraguanske bjerge.

Kaffen, der produceres i området, hedder Café de Alturas. Oversat betyder det kaffe fra højderne, og navnet kunne ikke være mere rammende. Heroppe er luften tynd, men kaffetræerne gror fulde af fede bær. Perfekte forhold til at producere kvalitetskaffe.

I det frodige bjergområde omkring byen San Rafael del Norte gør Coom Cafe da også en ihærdig indsats for at fremme kvaliteten. Kooperativet har bygget et udviklingslaboratorie, hvor bøndernes kaffe smages og kvalitetsbestemmes, og man finansierer samtidig uddannelse af kaffebønderne og udvikling på gårdene.

Selvom der er fuld fokus på kaffeproduktion, bliver vi altid mødt med en stor gæstfrihed, når vi besøger området. Og vi bliver naturligvis altid budt på den kaffe, som de i San Rafael del Norte er så stolte af.

Café de Alturas - specialkaffe - kaffebønder - ØNSK kaffe
Coomcafé - kaffesmagning - cupping af kaffe - specialkaffe
cafe de alturas ønsk kaffe
alturas ccafe ønsk

På besøg hos Café de Alturas

En lille video fra vores besøg hos Café de Alturas. Vi er ude og besøge kaffegårde, og endda også på besøg ved kooperativets egen café, risteri og kvalitetslaboratorie.