Privat

Espresso martini har en forrygende historie​

Vil du bare have opskriften på espresso martini, så hop over afsnittet her. Men jeg vil alligevel lige bruge et øjeblik på at fortælle historien – eller myten om man vil – om kaffedrinken over dem alle. Serverer du fortællingen sammen med en velrystet og velbrygget espresso martini, er der garanti for at få point på kontoen.

Espresso martini er en elegant og cremet drink, der passer til de fleste festlige lejligheder. Drinken har samme opkvikkende effekt som vodka red bull, men er langt mere socialt acceptabel – særligt når man er rundet de 30. Det er i særdeleshed processen i cocktailshakeren, der gør drinken “rystende” lækker, da det giver en skummende effekt og lethed, der klæder kaffe virkelig godt.

Oprindeligt hed den populære kaffedrink vodka espresso, og historien går på, at opfinderen, Dick Bradsell, på en aftenvagt som bartender i London i 1983, blev mødt af en fantastisk skønhed, der satte sig i baren. En ung model, der efter en opslidende dag foran et klikkende kamera trængte til en opkvikker, der kunne, og jeg citerer: ”wake me up and fuck me up”. Bradsells kombination af espresso, kaffelikør, sukker og vodka blev et hit, og i dag er både drinken og modellen efter sigende verdenskendt. Ingen kender dog hendes navn, og Bradsell har aldrig fortalt det.

Om historien holder vand eller ej, skal jeg lade være op til dig at bedømme. Men fortællingen giver en espresso martini kant og gør den cool. Noget, der er de færreste drinks forundt. Og derudover smager den bare suverænt godt!

Fortæl historien, når du i aften serverer espresso martini for vennerne. Så får du ikke bare point for en god opskrift, men også kredit for at kende drinkens unikke ophav. Og imens I nyder jeres drinks, kan I jo passende forsøge at gætte jer frem til, hvem den hemmelige model i baren var.

Espresso Martini med kaffebønner

Espresso martini-opskrift

Husk, at godt med is er nøgleordet i enhver god espresso martini-opskrift. Kapselmaskinerne har længe overhalet espressomaskinerne i de danske hjem, så vi har valgt at lave vores opskrift på kaffekapsler. Nogen bruger både kaffe- og chokoladelikør (creme de cacao) i deres version, men vi kører i stedet dobbelt op på kaffelikør.

Rystende lækker opskrift på espresso martini

Sådan laver du espresso martini

Ingredienser til én drink:

 

Fremgangsmåde

  1. Bryg to gode skud espresso på din nespressomaskine og hæld dem over i en shaker fyldt til randen med isterninger.
  2. Tilsæt 4 cl af den bedste vodka du har i huset.
  3. Tilsæt 2 cl kaffelikør – Kahlua er et populært valg, og noget der er tilgængeligt for de fleste. Men der findes mange forskellige og lækre slags.
  4. Har du en sød tand kan det være en god ide at hælde et lille skvæt sirup eller måske lidt sukker i shakeren.
  5. Låg på og ryst så shakeren, til du har ondt i armene og din espresso martini danner skum på toppen.
  6. Server drinken i et martiniglas på høj stilk og pynt evt. toppen med nogle hele kaffebønner.

Kilder: Espresso martiniens historie 

Savner du et alternativ med lav alkoholprocent? Så har vores venner fra ISH Spirits lavet en frisk opskrift med kun 3% alkohol. Læs deres lækre Espresso Martini-opskrift her.

Vi anbefaler disse kapsler til Espresso martini

Corcasan
45,00 kr.390,00 kr.

Kaffeabonnement: Kapsler

Kaffeabonnement: Kapsler

Fra: 180,00 kr. / måned
ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *