Privat

Kaffekværn

En kaffekværn sikrer dig friskmalet kaffe, der, hvis du spørger os, er uundværlig, når du skal brygge en velsmagende kop kaffe. Friskmalet kaffe er bare bedst!

Læs også: Kaffemølle

Jura Giga kaffekværn

Hvad er en kaffekværn? 

En kaffekværn kværner dine kaffebønner. Når det sker, bliver mange aromaer i bønnerne frigivet, hvilket giver en rigtig god smag i din kaffekop. Dog forsvinder aromaerne også stille og roligt, når du kværner bønnerne, og du gør derfor klogt i at kværne bønnerne med din kaffekværn lige inden brug. Så får du det bedste resultat.

Du kan få både manuelle og elektriske kaffekværn. Den manuelle kaffekværn har et håndtag, du selv skal dreje på, hvorimod den elektriske kaffekværn klarer sig ved hjælp af strøm fra stikkontakten.


Hvad er forskellen på en kaffemølle og en kaffekværn? 

Umiddelbart skulle man tro, at en kaffemølle og en kaffekværn er det sammen – men der er dog alligevel et par (ret vigtige) forskelligheder, som vi også mener, er afgørende for, hvilken en af de to du skal vælge: 

Kaffekværn 

  • Kaffekværn kan kværne din kaffe helt nøjagtigt efter den kværningsgrad du ønsker
  • En kaffekværn er effektiv – og hænger uløseligt sammen med en espresso-maskine

Kaffemølle

  • En kaffemølle er ikke så præcis en fætter som kværnen. Bladene i møllen kører rundt i en cirkel, og og det kan betyde, at den ikke får malet alle kaffebønnerne, men der kan derimod dukke hele stykker op, når du skal til at bruge kaffen 
  • En kaffemølle kan ikke indstilles på kværningsgrad 
ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.