Privat

Der findes french roast  – og der findes selvfølgelig også italian roast. Begge navne refererer til en måde at riste kaffebønner på. Du ved. Ligesom når du rister et stykke toastbrød. Det har en farve, når du sætter brødet i brødristeren, og en anden farve når brødet kommer op igen. Alt afhængig af hvor længe det har ristet og ved hvor mange grader. Sådan er det også med kafferistning. Og når det kommer til italian roast, er det et de brød, der har været længe i risteren.

Læs også:

Hvad er italian roast?

Italian roast er en kafferistning, der giver meget mørke og olieholdige kaffebønner. Det er en af de mørkeste typer af ristning, der findes, og det er den, mange bruger til at brygge espresso med. Netop på grund af den mørke og intense smag. Den er dog også velegnet til cappuccino og latte, hvor den intense kaffesmag trænger perfekt igennem den fede mælk. Buon appetito!

Ved italian roast bliver bønnerne ristet ”forbi” det andet knæk. Det man også kalder ”second crack”(link til side om andet knæk). Det er ved andet knæk, at de fleste olier og aromaer kommer til overfladen, og tilføjer en dyb, sød og lidt røget smag. Det betyder altså, at italian roast brænder al smagen ud af kaffen – så at sige. Kaffebønnerne kan derfor være gamle eller af dårlig kvalitet, og du vil ikke bemærke det. Simpelthen fordi alle smagsnuancer, olier og aromaer er brændt af under ristningen.

 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.


    Test: