Du får her endnu et ord og og en betegnelse til ordbogen, du kan slå op i, når du praktiserer kaffecupping og sensorik.
Læs også:
Hvad er terroir?
Terroir bruges ofte til at beskrive vin, men det kan også bruges til kaffe. “Terroir” kommer fra det franske ord “terre”, som oversætter “jord”, “jord” eller “land”. Det omfatter alle miljøforhold, der påvirker den endelige smag.
Når det kommer til kaffe, kan det være forhold og faktorer som:
- Jord
- Årlig nedbør
- Gennemsnitstemperatur
- Mængden af sollys
- Højde
… også mindre faktorer som den nærliggende flora og fauna er inkluderet i en kaffes terroir.
Fordi terroir er skabt af en regions miljøfaktorer og -forhold, er terroir grunden til, at en kaffe fra Kenya ikke vil smage som en kaffe fra Brasilien, og heller ikke ville bære præg af de kvaliteter, som fx Sumatra er kendt for. Alle lande og også de enkelte regioner har forskellige vækstbetingelser, hvilket bevirker, at hver kaffe har forskellige terroirer.