Privat

Der er ikke noget som duften af friskbrygget kaffe. Og den duft er en kaffemaskine af den gammeldags slags leveringsdygtig i. Du kan sagtens brygge en god kop kaffe på en almindelig kaffemaskine, hvis du bare tilsætter kvalitetskaffe i filteret og krydrer med lidt vigtig viden.

FETCO CBS-2121 - Fetco kaffemaskine - Fetco filter kaffemaskine til kontor

Hvad er filterkaffe?

Filterkaffe er den kaffe, du brygger på din kaffemaskine. Navnet filterkaffe kommer af filteret i maskinen, hvori du drysser din kaffe, og hvor vandet løber igennem for at brygge dig en smagfuld kop (filter)kaffe.

Der findes i dag mange metoder og mange værktøjer til at brygge kaffe. Det kan være årsagen til, at den almindelige kaffemaskine kan have svært ved at skinne om kap med stjernerne i kaffe-køkkenet. Der er dog ingen grund til at gå kold over din kaffemaskine, der sagtens kan brygge brandvarm kaffe på den der velsmagende og -duftende måde.

Hvordan laver man filterkaffe?

Når du skal lave filterkaffe, skal du have: En kaffemaskine, et kaffefilter, kaffe af god kvalitet og vand. Du skal derudover tilsætte vigtig viden, der med sikkerhed gør den store forskel i kaffekanden.

En velbrygget guide til filterkaffen

Lad os give dig en hånd med den der vigtige viden, du skal brygge din filterkaffe på.

·    Køb kaffebønner af god kvalitet. Det gør en stor forskel for smagen i din kaffe, hvis du kværner bønnerne lige inden, du smider dem på kaffemaskinen. Den slags bønner finder du her.

·    Ha’ styr på din dosering. Det gavner ikke kaffen, at du sjusser med kaffemængden og derefter gætter på hvor meget vand, der matcher. Vi anbefaler dig, at du bruger 7 gram kaffe pr. kop (vi mener, at en kop er 125 ml.). Tallene, der er markeret på kaffekanden, viser antal af kopper. Det er en hjælpende hånd, du ikke bør ignorere!

·    Det er en fordel, at du skyller papirfilteret med vand for at fjerne smagen af papir fra kaffen. Og så anbefaler vi dig også, at du kværner kaffen umiddelbart før brygning. Frisk kaffe er god kaffe!

Hvilken filterkaffe er bedst?

Der findes mange forskellige kaffetyper, du kan bruge, når du skal brygge filterkaffe. Hos ØNSK finder du et velsmagende udvalg, hvad end du er til lysristet, mellemristet eller mørkristet kaffe.

Lysristet
Lysristet kaffe er rig på kompleksitet og har sødmefyldt duft. Lysristet kaffe giver dig en mild kop kaffe, hvor det er tydeligt at smage kaffens mange nuancer, da kaffens naturlige karakteristika kommer frem, når den er lysristet.

Mellemristet
Mellemristet kaffe er kendetegnet ved at have en stor karamelisering og sødme. Mellemristet er fyldig, fed og sød, men uden at være bitter, som sker hvis kaffen er mørkere.

Mørkristet
Mørkristet kaffe har en kraftig smag og aroma samt en bittersød eftersmag. Smagen tenderer til at være krydret. Mørkristet kaffe giver dig den dér kraftige kop kaffe, som mange godt kan lide som en morgenkaffe.

Et godt tip (eller 10) til grumset

Der er ingen grund til at smide kaffegrumset fra filteret ud, når du er færdig med at spinde guld på maskinen. Du kan nemlig brygge andre brugbare kaffe-herligheder af dit grums. 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.