Privat

Kafferistning er en proces, hvor de rå kaffebønner får varme og bliver ristet igennem. Det giver bønnerne den farve, smag og aroma, du kender – og som bidrager til den gode kop kaffe. Når det kommer til ristning af kaffebønner, er der mange begreber, viden og know-how, der er værd at kende til. Særligt hvis du vil prøve kræfter med hjemmeristning (link til siden om hjemmeristning). Hvis du bare har lidt interesse, er der god viden at finde her på siden, hvor vi fortæller dig lidt om lysristet kaffe.

Læs også:

Hvad er lysristet kaffe?

Lysristet kaffe er rig på kompleksitet og har en sødmefyldt duft. Lys kaffe giver dig en mild kop kaffe, hvor det er tydeligt at smage kaffens mange nuancer, da kaffens naturlige karakteristika kommer frem.

Den lyse kaffe bliver ristet, til temperaturen når 180-205 grader. Her har bønnerne en lys farve, hvilket nok heller ikke kommer som en overraskelse, når du har navnet på ristningen in mente. Farven lysere brun er resultatet af den lette ristning.

Har du en Hario V60 eller en anden pour-over kaffebrygger som favorit i dit køkken, anbefaler vi dig, at du kigger mod de lysere kaffebønner som fx lysristet eller mellemristet kaffe (link til mellemristet). Du kan også nyde lysristet kaffe til din filterkaffe.

Lysristet og bæredygtig kaffe

Hos ØNSK finder du bæredygtig kvalitetskaffe, som altid er friskristet på vores mikroristeri. Her lysrister vi selvfølgelig også kaffe. Du finder fx vores lysristet kaffe fra Peru, der har en sød og frugtig smag med noter af rørsukker, fersken og rose. Kaffen kommer fra landmanden Cesar Sampertegui, der dyrker kaffen højt oppe i de peruvianske bjerge. https://onsk.dk/vare/cesar-sampertegui-lysristet-kaffe/

Rasmus fra ØNSK er særligt vild med denne kaffe: ”Jeg er virkelig imponeret over, at Cesar formår at få både honningsødme samt frugtige og florale smage frem i kaffen. Det hele fungerer harmonisk sammen og giver en kompleks, men stadig enormt behagelig kaffe at drikke.”

Hos ØNSK trykker vi landmændene i hånden, og vi besøger med stolthed og glæde deres gårde og omkringliggende miljø. Vi ved derfor, at Cesar har 100% styr på at dyrke honey-kaffer. Og det har alle andre af vores landmænd i den grad også.

 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.