Man rister kaffebønner for at give bønnerne deres karakteristiske smag, duft og farve. De små bønner bliver ristet ved høje temperaturer, hvor der sker forskellige processer, der påvirker bønnernes smag. Helt simpelt kan vi forklare det sådan her: En mindre ristet kaffebønne giver en lysebrun bønne. En mere ristet kaffebønne giver en mørkebrun bønne. Og så er der den lige i midten. Den man kalder mellemristet. Det er den, vi forklarer nærmere her.
Læs også:
Hvad er mellemristet?
Mellemristet kaffe er kendetegnet ved at være rig på karamelisering og sødme. Mellemristet kaffe er fyldig, fed og sød, men uden at være bitter, som sker hvis kaffen er mørkere (link til mørkristet).
Mellemristet kaffe bliver ristet, indtil temperaturen når omkring 210-220 grader. Her har bønnerne en flot brun farve.
Hos ØNSK anbefaler vi dig at bruge en mellemristet kaffe, hvis du foretrækker en klassisk filterkaffe eller stempelkande.
Mellemristet kaffe fra Nicaraguas nordlige regnskov
Hos ØNSK finder du kvalitetskaffe, der smager af den vigtige forskel i din kaffekop. På flere måder. Vores Corcasan mellemristet kaffe er en cremet og fyldig kaffe med noter af mørk chokolade og pekannødder. Corcasan er et kaffe-koooperativ, der ikke kun producerer fantastisk kaffe, men som også arbejder aktivt for at fremme kvinders vilkår i kaffeindustrien. Lige nu består Corcasan af 84 bønder af det stærke køn, og samtidig ledes halvdelen af administrationen af kvinder.
Er du nysgerrig på endnu flere af vores kaffer, der alle er single origin kaffe (bønner, der komme fra samme sted, og som ikke er blandet sammen i såkaldte blends), anbefaler vi dig at prøve vores smagspakke (https://onsk.dk/vare/kaffe-smagspakke/), der er sammensat, så du er klædt godt på til den ultimative kaffeoplevelse.