Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordre hele dagen!

Privat

Kafferistning er en varmeproces, der er med til at give kaffebønnerne aroma og god smag. Man kan også sige, at kafferistning toner smagen af kaffen i en enten sød, syrlig eller bitter retning. Når man taler om ristning, taler man også ofte om grader af ristningen: Lysristet, mellemristet og mørkristet. Sidstnævnte er den, vi gør dig klogere på her.

Hvad er mørkristet kaffe?

Mørkristet kaffe har en kraftig smag og aroma samt en bittersød eftersmag. Smagen tenderer til at være krydret. Mørkristet kaffe giver dig den dér kraftige kop kaffe, som mange godt kan lide som en morgenkaffe. Vi bruger den også som synonym for espresso-kaffe.

Når man rister kaffen mørkere, får man en større fylde i kaffen, der giver den her kraftige smag med en let brændt eftersmag. Det er særligt godt, når du skal brygge espresso – endda også hvis du foretrækker at komplimentere espresso-skuddet med mælk. Den mørke kaffe vil nemlig stadig have en dejlig kraftig kaffesmag, der trænger igennem mælken på velsmagende vis.

Denne kaffe skal du vælge, hvis du kan lide mørkristet

Café de Alturas (https://onsk.dk/vare/cafe-de-alturas-moerkristet-kaffe/) er en fabelagtig mørkristet kaffe, der rummer en meget dyb og sødmefuld kaffesmag. Smagsnoterne er chokolade, fede hasselnødder og brun sukker. Det er en kaffe, det ikke kan gå galt med – så simpelt kan det siges. Denne kaffe egner sig godt til mælkerige drikke som cappuccino og latte, men kan også nydes som espresso. Det gør den til en kaffe, der er rig på kvaliteter, og som mætter forskellige kaffebehov.

3 tips til at vælge de rigtige kaffebønner

Det er ikke nemt at vælge kaffebønner. Og det kan derfor være godt med et råd eller to eller hele tre, der hjælper dig med at finde vej i junglen af varianter og valgmuligheder. Du får her de bedste tre af slagsen, der hjælper dig med at finde de kaffebønner, der passer dig og din smag (https://onsk.dk/3-tips-til-at-vaelge-de-rigtige-kaffeboenner/)
 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.