Privat

Kafferistning er en af de vigtigste processer, der tryller den helt rå råvare til brune kaffebønner, som du kender dem. Derudover gør kafferistningen også meget ved smag og aroma, og det er netop det, der også gør det til spændende og sjov proces at prøve kræfter med derhjemme.

Hvad er hjemmeristning?

Hjemmeristning er, når du rister rå kaffebønner derhjemme. Hvilket også ligger i betegnelsen. Du kan riste de rå kaffebønner i din ovn og dermed prøve kræfter med den sjove og lidt nørdede proces, der ligger i, at få den helt rigtige aroma og ristningsgrad frem i kaffebønnerne.

Det kan være svært at styre processen i din ovn. Hvis du derfor har store planer om at riste ofte og helt korrekt, kan det være en fordel for dig at anskaffe en lille kafferister, der er skabt nøjagtigt til formålet. Den gør det nemmere for dig at styre processen.

… men en ovn kan altså også sagtens opfylde dit ønske om at prøve hjemmeristning blot for en stund eller to.

Ristningsgrad

Når du skal nørde ristning, er det ret essentielt, at du ligger inde med vigtig viden om ristningsgraderne. Her taler vi om lysristet, mellemristet og mørkristet. Her varierer smagen, intensiteten og aromaen en hel del.

Den viden krydrer vi selvfølgelig med lige her:

·    Link til lysristet
·    Link til mellemristet
·    Link til mørkristet

 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.


    Test: