Mange forbinder nok ikke kaffebønner med farven grøn. Det er nok nærmere brun og mørk, der er foretrukne adjektiver. Alligevel er grøn dog også en farve, der får en plads her i vores ordbog.
Læs også:
Hvad er grønne kaffebønner?
Grønne kaffebønner er rå bønner, der er blevet tørret, og som endnu ikke er ristet.
De grønne kaffebønner kan holde sig i lang tid, hvilket gør dem gode til transport. Hvis man ristede kaffebønnerne inden transporten, ville det få betydning for smagen. Når først bønnerne er ristet, mister de nemlig hurtigt smag.
Hvis du bruger grønne kaffebønner, der ikke er ristet endnu, når du skal brygge kaffe, smager din kop kaffe mere af grøntsager end af, ja, kaffe. Og det er derfor, du gør klogt i at riste dine grønne bønner. Når du rister dine grønne bønner har du mulighed for at påvirke smagsnuancerne, duften og intensiteten i bønnerne – og det er netop det, der gør ristningen til en spændende og dog udfordrende proces.