Privat

Americano er endnu en genialitet, du kan praktisere ved espressomaskinen. Den er nok det tætteste, du kommer på filterkaffe uden at hive kaffefilter frem fra skabet.

Americano har dog mere at byde på end en almindelig kop filterkaffe, hvilket er derfor, mange foretrækker amerikaneren, der ikke er amerikansk – og så alligevel.

Læs også:

Americano - ØNSK Kaffe

Hvad er en Americano?

En americano er et espressoshot, hvor man afslutningsvis tilføjer mere vand. Kaffens kontakt tid med vandet er kortere, end når man fx brygger en lungo, da man ikke forlænger gennemløbstiden, men derimod blot tilføjer mere vand. Det gør en kop americano til en blød og rund fornøjelse, der er noget for dig, hvis du foretrækker din kaffe sort, men ikke sætter pris på espressoens styrke.

En americano har et gyldent lag skum på toppen, som italienerne ruller på tungen for at sige navnet på: Crema!

Det gylden skum, der også kan beskrives som en blød creme, kommer fra olien i kaffebønnerne, når de kommer under tryk. Det giver americanoen en nærmest intens smag, hvor balancen mellem det bitre og det søde er endnu en kvalitet, filterkaffen ikke byder på.

Hvorfor hedder det en Americano?

Navnet antyder, at en americano kommer fra Amerika. Det er ikke rigtigt. Og dog. Man siger, at americanoen blev til under Anden Verdenskrig, hvor de amerikanske soldater ikke var vant til den intense espresso i Italien, men derimod holdte (måske lidt for meget) af den klassiske, amerikanske filterkaffe hjemmefra. Amerikanerne fik derfor en fortyndet espresso serveret, vi i dag kender som en americano. Americano a americani!

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.