Kolbekaffe er kaffe for nørderne. I hvert fald når man ser på bryggemetodens ydre, der ligner noget fra et gammelt fysiklokale i folkeskolen. Det er dog også det, der gør kolbekaffen interessant og spændende at dykke ned i.
Der er nok også nogle, der kan huske kolbekaffe fra barndommen. Det er nemlig en gammel opfindelse fra Bodum.
Hvad er kolbekaffe?
Kolbekaffe er også kendt som siphon- eller vakuumkaffe. Kaffebryggeren består af to kolber, der ved hjælpe af varme fra en enhed, det kunne være en kogeplade, skaber et vakuum, der er essentielt for denne type kaffebrygning. Vandet i den nederste kolbe bringes i kog og trækker dermed op i den øverste kolbe, hvor kaffen ligger. Her tager vandet imod kaffens smag og aroma, hvor den derefter trækker sig tilbage i den kolbe, den kom fra. Mellem kolberne sidder et filter, der filtrerer kaffegrums fra.
Kaffe fra kolbe har en afbalanceret smag, og er værd at prøve kræfter med, hvis du selvfølgelig har udstyret og kitlen på plads.