Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordrer hele dagen!

Privat

Shade grown coffee 

Hvis du oversætter ordet direkte, giver det måske mening. Vi vil dog alligevel gerne give dig en hånd med forståelsen af ordet, der dukker mere og mere op rundt omkring i takt med, at snakken går på bæredygtighed, økologi, Fairtrade, Rainforrest Alliance – og hvad der ellers findes derude af mærker og certifikater. 

Læs også: 

Økologisk kaffe
Fairtrade kaffe
Rainforest Alliance
  

Upload Image...

Hvad er shade grown coffee?


Shade grown coffee er kaffe, der er groet i skygge. Ideen er at fremme den naturlige, økologiske proces – og som bevarer biodiversiteten i miljøet omkring. Det betyder, at mange plante- og dyrearter kan leve i kaffe-området, og give næring tilbage til jorden og kaffetræerne. Derudover giver træerne tiltrængt skygge og fugt til kaffetræerne, der sikrer en god kvalitet i kaffen.

Kaffeplantager dyrkes ofte i nærheden af områder med stor biologisk mangfoldighed, hvor udvidelse af landbrugsområder truer dyrelivet. I disse områder kan kaffefarme med skyggetræer danne vigtige grønne passager for dyrelivet eller virke som en buffer i grænselandet mellem skov og intensivt landbrug.

Alle træer optager CO2 og lagrer den som kulstof i stammen, grene og rødder. Skyggekaffefarme er blandt de jordbrugsformer, foruden skov, der kan optage og lagre mest kulstof, hvilket er en vigtig del af kampen mod klimaforandringer. Den oplagrede CO2 omregnes til såkaldte CO2 kreditter, der handles på internationale markeder.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.