Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordre hele dagen!

Privat

Når det kommer til kaffe, er forskellighed et key word. Kaffe er nemlig ret subjektivt. Både når det kommer til gram, mængde og trækketider, men også når det kommer til valg af kaffebønner og ristningsgrader. Det er også forskelligt, hvordan forskellige lande og nationaliteter foretrækker deres kaffe. Og vi er nu nået et smut til Frankrig, hvor vi gør dig klogere på det, man kalder ”french roast”.

Læs også:

Hvad er french roast?

French roast, som du også kan oversætte til fransk ristning, er en type inden for mørkristet kaffe. Denne type er meget mørkristet kaffe. Netop som franskmændene foretrækker deres kaffe.

French roast har en meget ristet smag, men uden en syrlig bismag. For nogle er den franske rist måske en lidt for stærk fornøjelse, men der er også en del kaffeentusiaster, der nyder den mørke fornøjelse, der er rig på intens smag med noter af røg.

Under ristningen når kaffebønnerne en indre temperatur på 240 grader. Efterhånden som kafferistningen bliver mørkere, bliver farven på kaffebønnerne også mørkere, og der kommer mere olie i overfladen. Det samme gør sig gældende for franskristede bønner, der netop er mørkebrune og skinnende af olie. Bønnerne er også i slutningen af det, man kalder ”second crack”. Det betyder, at de er tilberedt så intenst, at de laver to knæklyde under processen: Det ene knæk kommer fra frigivelsen af damp. Det andet knæk kommer, når cellevæggene bliver nedbrudt, hvilket frigiver olie til overfladen. Ved de fleste ristninger knækker bønnerne kun en enkelt gang – men ikke ved french roast.

 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.