Privat

En stempelkande hjælper dig med at brygge stempelkaffe, der er en af de mest udbredte og simple bryggemetoder til at brygge en lækker kop kaffe. En stempelkaffe er noget ret særligt, da al vandet og al kaffe er i kontakt under hele bryggetiden – hvilket også har udtrykket: Full immersion.

Læs også:

french press - ØNSK Kaffe

Hvad er en stempelkande?

Du bruger en stempelkande, når du skal brygge stempelkaffe eller french press. En stempelkande er en kande med et filter, du presser igennem kaffen med håndkraft. Det er derfor en meget manuel bryggemetode, som mange også finder hyggelig ved morgenbordet, hvor tempoet er lidt langsommere.

Man siger, at stempelkanden kom til verden i 1852. Her stod to franskmænd bag designet af den i dag ikoniske kande. Herhjemme er der nok mange, der forbinder en stempelkande med Bodum, der står bag den ikoniske glasversion, hvor et sort håndtag på siden matcher den sorte, runde knop på toppen.

Sådan brygger du succesfuld stempelkaffe med din stempelkande

Lad os give dig en hånd med stempelkaffen. Her finder du vores bryggeguide til den manuelle metode, der giver dig en velsmagende kop kaffe – og hvor der også er potentiale til at skrue op for nørderiet. (https://onsk.dk/stempelkande-bryggeguide-saadan-laver-du-stempelkaffe/)

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.