Privat

Stempelkaffe er en let tilgængelig og simpel bryggemetode. Med en stempelkande ved hånden kan du hurtigt brygge en kop kaffe, hvor smag, aroma og fyldighed komplimenterer hinanden i en velsmagende treenighed.

stempelkaffe - ØNSK Kaffe

Hvad er stempelkaffe?

Stempelkaffe er kaffe, du brygger i en stempelkande. I kanden hælder du nymalede kaffebønner, hvorefter du hælder varmt vand over bønnerne. Nu skal vandet trække, og derefter trykker du kaffekandens stempel i bund. Filteret i stemplet filtrerer kaffegrums fra vandet. Processen tager få minutter, og du har lynhurtigt lækker kaffe på kanden.

Stempelkaffe er kaffe for alle. Som nævnt er det en nem og tilgængelig bryggemetode, du kan yde (og nyde) en travl morgen i køkkenet, på kontoret eller til en hyggelig aftenstund.

Du skal ikke have styr på mange tips for hurtigt at have en kande succesfuld stempelkaffe klar. Vi serverer dem med glæde for dig!

Hvor lang tid skal stempelkaffe trække?

Vi mener det, når vi siger, at stempelkaffe er en nem og hurtig bryggemetode. Når du har hældt det varme vand i kanden, skal kaffen trække i fire minutter. Når trækketiden er ovre, trykker du stemplet i bund – og så er din kaffe klar.

Gyldne tips: Sådan brygger du succesfuld stempelkaffe

·    Kaffens rist
Du kan bruge alle ristegrader, når du brygger stempelkaffe. Den mørkristede kaffe giver dig en intens og kraftig kop kaffen. Det er sådan en af slagsen, der er god som morgenkaffe og kickstarter til dagen. Den lysristede kaffe er mere mild, men rig på skønne smagsnuancer.Skal vi anbefale noget, anbefaler vi en mellemristet kaffe. Den er balanceret og behagelig i smagen.

·    Kaffedosering
Du skal bruge ca. 54 gram kaffe i en stempelkande, der typisk er på en liter. Du kan læse om vores forskellige kaffetyper her, så du kan blive klogere på, hvilken ristning, der smager dig bedst.
Kværningsgraden på kaffen er også ret vigtig. Kværningsgrad er et udtryk for, hvor fint- eller groftmalet kaffen er. Hvis du har en kaffekværn i dit arsenal af udstyr, skal du kværne kaffebønnerne groft herpå, når du skal lave stempelkaffe – så trænger der ikke grums op igennem kandens filter.

·    Hæld vand i kanden
… men ikke med det samme. Når vandet er kogt, må du gerne tilsætte tålmodighed og vente et øjeblik, indtil vandets temperatur rammer 92-93 grader. Det hjælper dig med ikke at brænde dine bønner af, men du får i stedet bønnernes fulde aroma og smagsnuancer frem i kaffen.

Brandvarmt tip: 
Hæld en lille smule vand på kaffen i bunden af din stempelkanden, så det lige nøjagtigt dækker kaffens overflade. Lad det nu trække i 20-30 sekunder, hvor kaffen får lov til at vokse og udvikle smagsnuancer. Den proces kalder man også “bloom pour”. Hæld derefter resten af vandet i kanden.

Vi har selvfølgelig også en udførlig opskrift på stempelkaffe i ærmet, der ovenikøbet er nem at skrive på rygraden. God fornøjelse!

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.


    Test: