Privat

Der er flere kaffetyper under betegnelsen ”fransk kaffe”. Vi nøjes her med at forklare, hvad french press er.

Læs også:

french press - ØNSK Kaffe

Hvad er french press?

Du kender nok nærmere french press som en stempelkande. Det er nemlig det, det er. French press er kaffe, der er brygget på en stempelkande. Fordelen ved denne bryggemetode er, at den er let tilgængelig og nem at nyde.

Da du ikke bruger et kaffefilter, når du brygger the french way, trænger flere af kaffens olier igennem, og du får en kop kaffe, der er rig på kaffens naturlige aroma og nuancer.

Du kan se nærmere på at brygge succesfuld kaffe med en stempelkande her.

Hvorfor hedder det french press?

Navnet indikerer, at french press må være en fransk opfindelse. Alligevel har Frankrig og Italien en indbyrdes kaffekrig om, hvem der faktisk har opfundet french press. Du får historien her, så må du selv konkludere vinderen af krigen:

En franskmand var ved at koge vand til en god kop kaffe, da han indså, at han havde glemt at hælde kaffebønnerne i. Han tilsatte derfor kaffebønnerne lidt sent i processen. Da kaffegrumset først var tilsat, steg kaffegrumset op til overfladen i ​​det kogende vand. Han købte et stykke metal af en forbipasserende italiensk købmand i et forsøg på at redde den eneste kaffe, han havde med på sin tur. Han satte metallet over det kogende vand i gryden og brugte en pind til at trykke metallet ned sammen med kaffegrumset. Og hvordan var kaffen? Han forventede, at det ville være forfærdeligt, men resultatet viste sig at være den bedste kaffe, begge mænd nogensinde havde smagt. En ulykke førte til opdagelsen af ​​en ny måde at brygge kaffe på. Det lyder næsten for godt til at være sandt, ikke?

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.