Privat

Gennemløbstid er et udtryk, man bruger, når man taler om at brygge espresso. Det er derfor et ret essentielt udtryk i kaffeverdenen, som du bør kende til, og måske endda mestre, hvis du vil brygge kaffe, der munder ud i en gylden mundfuld. Og som du kan bruge til at lave lækre latter og kanongod cappuccino med.

Læs også:

espressoshot bliver brygget

Hvad er gennemløbstid?

Gennemløbstid er den tid, det tager for vandet at løbe igennem, når du brygger espresso.

Gennemløbstiden for et enkelt skud espresso bør vær mellem 20-30 sekunder. Vi mener, at det perfekte skud espresso skal have en gennemløbstid lige i mellem. Nemlig 25 sekunder. Men igen. Meget her i kaffens verden er subjektiv. Feel free to shuffle!

Det handler dog om at ramme ”the sweet spot”. Gennemløbstiden påvirker nemlig kaffens smag. For hurtigt, og kaffen vil smage syrligt. For langsomt, og kaffen bliver bitter og tør.

Der er forskellige faktorer, der påvirker gennemløbstiden, men det er særligt kværningsgraden på din kaffe, der spiller en rolle. Når du har en groftmalet kaffe, løber kaffen hurtigere gennem vandet. Og omvendt når du har en fintmalet kaffe.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.