Cappuccino er en fløjlsblød drøm, der bliver til virkelighed, når du slubrer den bløde mælkekaffe i dig.
Se også:
Hvad er cappuccino?
Cappuccino er en italiensk kaffetype, der består af lige dele espresso, varm mælk og mælkeskum. I en kop kommer et espressoshot, der efterfølgende bliver komplimenteret af den varme mælk og toppet med et godt lag mælkeskum. Og på caféern eventuelt et drys af kakao.
Cremet, mild og let sødmefyldt. Cappuccinoens egenskaber har fået mange rundt omkring i verden til at falde pladask for den bløde italiener.
Hvad er forskellen på cappuccino og café latte?
Nogle vil måske tro, der ikke er den store forskel på en cappuccino og en café latte, da de begge syner af en kaffe med mælk. Der er da også caféer, der har tendens til at brygge en latte, hælde den i en kop og pryde den med kakaodrys. Viola! Så er det en cappuccino. Men nej. Bare nej. Der er reelt forskel.
En cappuccino har mere mælkeskum, hvilket gør det nemmere for espressoens egenskaber tydeligere at trænge igennem. Du får derfor mere kaffesmag i koppen, når du bestiller en cappuccino. Cappuccioens skum er mere fyldig og skummet på toppen er tykkere, hvilket er en fløjsblød fornøjelse på tungen – og for baristaen. Nogle mener nemlig, at det nemmere at lave kaffekunst med skum til en cappuccino netop pga. den tykkere konsistens.
Sådan skummer du (kunstnerisk) mælk til din cappuccino
En cappuccino smager bare lidt bedre, når kaffen er prydet med kunst i mælkeskummet. Det er det, man kalder latte art. Og det er ikke altid en nem praksis at udøve. Vi giver dig en grundig guide til latte art, så du kan få succes med skummet.