Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordrer hele dagen!

Privat

Chemex 

Drømmer du om en kaffebrygger med stjernestatus, og som begår sig som et ikon i kaffeverdenen? Så er en chemex lige noget for dig!

Læs også:
Kalita
Hario
Pour over kaffe

Hvad er Chemex? 

Chemex er en ikonisk kaffebrygger, der er skabt i et forsøg på at forvandle dét at lave god kaffe til en simpel og smuk oplevelse.

Kaffebryggeren består i al sin enkelthed af ét stykke borsilikatglas, der kan modstå temperaturchok. Om sin flotte timeglasfigur vikler sig en krave af træ, der bliver holdt sammen af et stykke lædersnøre. Blandt kaffeentusiaster er Chemexen blevet populær på baggrund af dens evne til at brygge en ren kop kaffe.

Chemex kaffebryggeren er opfundet i 1941 af en tysk kemiker med det helt fantastiske navn Dr. Schlumbohm. Peter Schlumbohm, der emigrerede til USA i 1936, levede livet til fulde. Han er kendt for at køre rundt på Manhattan i sin specialdesignede Cadillac – selvfølgelig pyntet med en Chemex i guld som kølerfigur – og drikke og spise sig igennem New Yorks nætter.

Dr. Schlumbohm stod selv for markedsføringen. Det var dog med varierende succes. Han er både kendt for tvivlsomme mottoer som: “With the Chemex, even a moron can make good coffee”, og “Extract the best and skip the rest”.

Et eller andet har markedsføringen dog kunne. Chemex gør sig nemlig som TV-stjerne. Du ser den fx ofte i Monicas lejlighed, hvor den slukker kaffetørsten hos vennerne Ross, Rachel, Joey, Chandler, Pheobe og, ja, Monica. 

Sådan brygger du kaffe med Chemex

Du skal selvfølgelig også vide mere om det at brygge med en Chemex. Du får derfor vores guide her

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.