Privat

Kalita

Kalita er endnu en genistreg i form af en virksomhed fra Japan. Vi gør dig klogere på herlighederne, der kommer fra Kalita her. Og du kan selvfølgelig også klikke dem hjem her på vores hjemmeside. Vi er nemlig selv ret begejstrede for det japanske håndværk, der gør det nemt at brygge mørk magi. 

Læs også:
Hario
Pour over kaffe

Hvad er Kalita?

Siden 1958 har japanske Kalita produceret kaffeudstyr. Deres wave-serie er nyeste skud på stammen, og den er hurtigt blevet populær blandt pour-over-entusiaster.

Kalita Wave fås i versionerne 185 og 155, der passer til henholdsvis tre og seks kopper. Selvom Wave minder meget om andre pour-over-kaffebryggere som Chemex og Hario V60, er der alligevel forskel. Den primære værende, at Kalita Wave har hele tre udløbshuller i sin flade bund. I modsætning til dette har både Chemex og V60 blot ét stort udløbshul og kegleformede filtre, der munder ud i en spids.

Intentionen bag de tre udløbshuller og den flade bund er at give mulighed for at styre flowet af kaffe, så vandet løber ligeligt gennem tragten. Det stiller dog skrappe krav til dig som brygger, da kaffen bliver bedst, hvis man benytter flere og meget præcise pours.

Men bare rolig. Vi gennemgår processen og pours lige her, i vores bryggeguide til Kalita Wave.

Sådan brygger du kaffe med Kalita

Vi brygger på en Kalita Wave 185 og vil gerne ende med 300ml kaffe efter endt brygning. Det svarer to kopper kaffe. Tip: For at kaffen ikke overekstraherer, bør bryggetiden ikke overstige 3 minutter.

Brug 21g kværnet kaffe. Kaffen skal have konsistens som groft salt (På en skala fra 1-10, hvor 1 er helt fint og 10 er helt groft, ligger vi på 6-7 i kværningsgrad).

Tip: For at opnå det bedste resultat på Kalita Wave er det vigtigt at brygge med flere korte, præcise og pulserende pours. Derfor anbefaler vi at bruge en kedel med svanehals, der letter brygningen væsentligt.

 

Vi benytter Harios Buono kedel, som både fås med og uden el.

Læs nærmere i vores Kalita bryggeguide her

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.