Privat

Barista

Du har helt sikkert hørt ordet før. Barista. Men er du også helt klar over, hvad der egentlig definerer en barista. Foruden at være ham eller hende, der tryller din yndlingskaffe frem. 

Upload Image...

Hvad er en barista?

Barista er det italienske ord for en bartender, der serverer alle typer af drikkevarer. Ordet har dog ændret sig en smule, når vi bruger det, og for os herhjemme – og i andre lande som fx England – er det mere en kaffekunstner, end det er en bartender.

En barista har stor viden om kaffeblandinger, kafferistning, om betjening og vedligeholdelse af espressomaskiner, om mælkeskum og meget mere. Den viden er opnået gennem kurser og uddannelse – og det kræver både flip, passion og tålmodighed at blive en succesfuld en af slagsen.

Det er ikke for sjov, at vi brugte ordet kunstner om en barista. Vi mener nemlig, det er det, han eller hun udøver der ved espressomaskinen. Det er en kunst at vide meget om kaffe og at bruge den viden til at brygge en formidabel kop – måske endda med lidt latte art (link) på toppen.

Har du en drøm i maven om at lære lidt af det, en barista kan, hjælper vi dig gerne med mælkeskummet og hvordan du tryller det til lækker latte art.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.