Privat

Du har sikkert hørt udtrykket i en kæk bemærkning: “Flot latte art”. Og det hjerte eller det blad har helt sikkert ikke været flot. Nok nærmere åbent for fortolkning. Og det er helt okay. Vi synes dog, at du skal have mulighed for at lære latte artens kunst.Læs med!

Læs også:

Latte art - ØNSK Kaffe

Hvad er latte art?

Latte art er det, man udøver, når man laver hjerter, blade eller andre figurer i steamet mælk på toppen af fx en café latte (heraf navnet) eller en cappuccino. Latte art opstår i fint selskab med cremaen fra espressoskudet. Det gyldne skum fra kaffen skaber en perfekt og smuk kontrast til den hvide mælk, der for de virkelige øvede kan munde i kunstværker på toppen.

En stor del af at lave latte art er at have den rigtige mælkeskum. Det er derfor vigtigt, at du stemer din mælk helt korrekt – og det har vi selvfølgelig en guide til. Mælken skal være fløjlsblød og let. Det giver dig en majestætisk mælkeskum, du kan trylle kunstværker frem med.

Sådan laver du (lækker) latte art

Latte art er prikken over i’et på en god kop kaffe. En cappuccino smager bare bedre, når den er prydet med en kunstværk på toppen. Vi lærer dig her, hvordan du laver det klassiske hjerte på rekordtid, så du kan imponere en, der har fortjent en kærligt brygget kop kaffe.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.