Privat

Oxidering

Vi kigger nærmere på ordet oxidering, og hvilken betydning det har, når det kommer til kaffe. Den betydning er nemlig ret stor. 

Læs også:
Kværningsgrad

Kaffebønne
Kaffebær

Upload Image...

Hvad er oxidering?

Oxidering betyder iltning. Og det sker, når din kaffe har adgang til ilt, fx når du har din pose med kaffe stående åben i køkkenskabet. Der oxiderer og ødelægger kaffen. Vi anbefaler derfor, at du har din kaffe i en lufttæt beholder. Og sådan en kan du få her.

Konsekvensen af oxidering i kaffen er, at den mister sine søde og fyldige nuancer og aromaer, som erstattes af en af flad og jordet smag. Oxidering sker, når dine kaffebønner bliver malet. Her brydes kaffebønnerne op i en masse små stykker, der øger bønnens overflade. Disse overflader er nu i direkte kontakt med ilten omkring kaffen. Derfor er det vigtigt, at du holder kaffen som bønner, lige indtil du skal brygge kaffen, for at få mest smag ud af kaffen.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.