Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordrer hele dagen!

Privat

Med en cortado i koppen bevæger du dig fra italiensk kaffekultur til Spanien, hvor den lille kaffe har sin oprindelse.

Se også:

Hvad er cortado?

Cortado er en lille kop kaffe, spanierne har introduceret for resten af verden og som vi med fornøjelse slubrer i os. Cortado består af espresso og en lille smule varmet mælk. En af cortadoens egenskaber er, at espressoens crema stadig gør sig til på toppen af kaffen, når den bliver serveret.

Cortado er datid, og betyder ”at skære” eller “at dele noget over” på spansk, hvilket hænger godt sammen med mængden af mælk i kaffen. Mængden er nemlig mindre, når man sammenligner med andre mælkerige kaffevarianter som café latte og cappuccino. Den oprindelige fremgangsmåde, når man brygger cortado, lyder, at espresso og mælk er delt ligeligt.

… og det er ikke helt tilfældigt, at vi skriver ”den oprindelige fremgangsmåde”. Cortadoen har nemlig udviklet sig i takt med, at den har gjort sit indtog forskellige steder i verden. Det kan derfor variere, hvordan din cortado gør sig til i koppen alt afhængig af, hvor du bestiller den.

En cortado er lige noget for dig, hvis du nyder den intense smag af espresso, men kan lide, at den bliver komplimenteret af en lille smule mælk.

Cortado: En cool kaffevariant

Besøger du Spanien, kan du være ret sikker på, at du får en cortado, der minder om originalen – eller hvor der i hvert fald er mindre mælk end espresso. Og hvor den lækre crema er synlig i toppen.

… og det er da også en kaffevariant, der for alvor har gjort sit indtog i Danmark. Det er som om, det er lidt mere cool at bestille en cortado end at bestille en café latte. Vi ved ikke, om det er fordi navnet på den spanske er kaffe klinger mere eksotisk og dermed mere ekstravagant end den sædvanlige café latte eller cappuccino.

Uanset årsagen deler vi begejstringen for den lille spanier, der er nem at slukke kaffetørsten med.

 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.