Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordrer hele dagen!

Privat

Kaffe fra ØNSK er mere end bare kaffe – og det bliver du rigtig klar over, når du læser nærmere om vores kaffelande og ikke mindst de passionere og dygtige landmænd, der leverer kvaliteten til os.

Her kan du læse om Nicaragua og Corcasan cooperativet.

Se også:

Nicaragua - kaffe fra nicaragua

Corcasan: Første spadestik tilbage i 2017

Kaffen fra Corcasan var den første kaffe, vi købte, da vi startede ØNSK tilbage i 2017. Vi fik mulighed for at købe et lille parti på et par hundrede kilo, som vi kunne prøve at sælge herhjemme. Kaffen fra Corcasan var et hit, og derfra voksede ØNSK og vores samarbejde med Corcasan. 

Corcasan er et kooperativ, hvilket betyder, at det er en andelsforening af kaffebønder, der alle er medejere af kooperativet. I kooperativet sidder en administration og en ledelse, som varetager logistikken og afsætningen af den samlede mængde kaffe, som medlemmerne producerer. Der er 217 kaffegårde, som er en del af Corcasan kooperativet, og de er alle beliggende i de bjerge der omgiver San Juan del Río Coco.

Kooperativet består af både større og mindre gårde, men generelt set er der mange helt små landbrug. Eksempelvis så har Lizandro Alvir en gård på 0,35 hektar hvor han producerer cirka 300 kilo kaffe, mens Onelia Hernandez har den største gård i kooperativet på 21 hektar, hvor hun producerer cirka 21 tons kaffe. Den gennemsnitlige gård udgør 3,7 hektar.

Du kan læse røverhistorier og blive meget klogere på vores samarbejde med kooperativet her

Meget mere end bare kaffe fra Nicaragua

Corcasans vice-præsident, Edwin, som også er vores samarbejdspartner i administrationen, er også træner for det lokale senior fodboldhold, der spiller i den nationale 3. division i Nicaragua. Holdet, der løst oversat betyder “De Mekaniske Appelsiner – San Juan del Río Coco”, er sponsoreret af ØNSK med trøjer, træningsudstyr og deres tilmelding til ligaen. De er nogle vildt seje drenge, og vi er meget stolte over, at de vandt 4. division sidste år og rykkede op i 3. division.

Nicaragua som kaffeland

Hvis du har lyst til at læse mere om Nicaragua som kaffeland, kan du læse mere her, hvor vi forsøger at give dig en bedre forståelse for, hvad der gør landet til noget særligt.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.