Privat

Peru er et land i vestlige Sydamerika, hvor bjerge og eksotiske regnskove danner rammerne om små gårde. Her lever og ånder passionerede sjæle for kaffe. Lad os fortælle dig om lidt om KUSKA, landmanden Cesar Sampertegui og El Palto.

Læs også:

  • Nicaragua

Kaffe fra KUSKA

Kaffe fra KUSKA er dyrket af kvinderne i Jumarp-kooperativet og blandt andet af Laura Chavez og blandt andet af Laura Chavez. Laura og hendes datter Andrea bor på den to hektar lille gård Chululo og sammen med 41 andre kvinder dyrker de denne kaffe, der smager fantastisk, og som bedst af alt støtter op om kvinders selvstændighed i Peru. Kuska betyder “kvinde” på Quechua, der er det lokale stammesprog i det nordlige Peru. Du kan læse mere om kaffe fra KUSKA her https://onsk.dk/vare/kuska-mellemristet-kaffe/.

Landmanden Cesar Sampertegui

Familien Sampertegui er en familie dedikeret til kaffen. De har specialiseret sig i den udfordrende honey-proces, som stiller store krav til at kunne styre fermenteringen, som foregår under hele tørringen af kaffen. Først fermenterer kaffen som hele bær i 100 timer, hvorefter frugtskallen fjernes og kaffen tørrer sammen med det klistrede frugtkød i cirka 20 dage, hvor fermenteringen fortsætter. Resultatet er en såkaldt Red Honey, som er berømt og berygtet grundet den store sødme og kompleksitet i koppen og den udfordrende fermenteringsproces, den har været igennem. Det hårde arbejde har resulteret i, at Cesar har vundet den prestigefyldte “Cup of Excellence”, der er en konkurrence for landmænd i at dyrke de bedste kaffer. Du kan læse mere om Cesar og den vidunderlige kaffe her https://onsk.dk/vare/cesar-sampertegui-lysristet-kaffe/

Peru byder også på El Palto

Kaffen fra El Palto er en dyb og fyldig kaffe, der er proppet med smag. Den har en intens smag af kakaonibs kombineret med noter af fed og sød karamel. Disse smagsnoter bliver balanceret af en dyb og frisk smag af mørke bær.

Kaffen er dyrket dybt inde i Amazonas regnskov i en lille flække: El Palto. Her dyrker Carmen og Edis Herrera, sammen med 110 andre gårde i kooperativet Jumarp, denne økologiske kaffe. Sammen er de i stand til at dyrke kaffe af høj kvalitet, og igennem kooperativet starter de løbende nye udviklingsprojekter. Her investerer de i nye sorter, tørreanlæg og skyggetræer der opsuger CO2 fra atmosfæren. Du kan læse mere om El Palto her https://onsk.dk/vare/elpalto-moerkristet-kaffe/ 

 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.