Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordrer hele dagen!

Privat

Arabica

Du har sikkert hørt navnet før: Arabica. Arabica er en af verdens mest populære kaffebønner, som vi gør dig klogere på her. Det er ikke dumt at have lidt god viden på rygraden om netop denne kaffebønne, der er en verdensberømt en af slagsen.

Læs også:

Upload Image...

Hvad er Arabica?

Arabica er en sort af kaffetræer, der oprindeligt stammer fra Etiopien. Smagen på Arabica bønnerne er en type med større varianter og flere smagsnuancer. 

Hvor gror Arabica? 


Arabica kaffeplanterne gror bedst i bjergrige klimaer. Planterne kræver en temperatur på 15-25°C og bliver mellem 2.5 og 4.5 meter høje. Aribaca er en skrøbelig plante, der kræver jord med en lav pH-værdi og let skygge omkring sig.

På grund af Arabica plantens skrøbelighed er denne sort dyrere at producere, da den giver mindre kaffe pr. hektar sammenlignet med fx Robusta. Et sundt Arabica træ producerer cirka et til fem kg. kaffebær på en sæson, hvor man normalt skal bruge fem til seks kg. kaffebær for at producere et kg. kaffe.

Arabica bønnerne dyrkes bl.a. på plantager i Etiopien, Latinamerika, Brasilien, Indonesien og Columbia, og udgør ca. 60-70% af verdensproduktionen.

Hvad er forskellen på Arabica og Robusta?

Lad os give dig fire forskellige på Arabica og Robusta, der hjælper dig med at kende forskel på de to bønner: 

  • Arabica er sød og mild. Robusta er skarp og stærk. 
  • Robusta indeholder dobbelt så meget koffein som Arabica 
  • Robust bønner er billigere end Arabica
ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.