Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordrer hele dagen!

Privat

Channeling er endnu et ord, du støder på, når du søger på espresso og hvordan man brygger et godt skud af slagsen. Vi gør dig her lidt klogere på udtrykket, og i hvilken sammenhæng, du møder det. Og selvom det er et udtryk, du støder på, er det faktisk et af slagsen, vi skal prøve at undgå i praksis.

Hvad er channeling?

Kort forklaret er channeling, når vandet finder en smal vej ud gennem kaffebønnerne i håndtaget fremfor at flyde ud gennem hele fladen.

Det sker typisk, hvis man tamper skævt, så løber vandet den korte vej rundt om kaffen.

Det ødelægger kaffens klare smag, da noget af kaffen, den der er løbet den smalle vej, løber hurtigere igennem, hvilket påvirker smagsbalancen.

 

 

Channeling is another word you come across when searching for espresso and how to brew a good shot of the kind. Here, we’ll help you understand the term and the context in which you’ll encounter it. And although it’s a term you’ll come across, it’s actually one of those we should try to avoid in practice.

What is channeling?

In short, channeling is when water finds a narrow path out through the coffee beans in the handle rather than flowing out through the entire surface.

This typically happens if you squeeze the coffee wrong, so the water runs the short way around the coffee.

This spoils the coffee’s clear taste, as some of the coffee, the one that has run the narrow way, runs through faster, affecting the flavour balance.

 

 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.