Privat

Single origin

Vi kigger nærmere på ordet single origin, og vi fortæller dig også, hvorfor vi hos ØNSK er MEGET vilde med netop den type kaffe. MEGET vilde! 

Upload Image...

Hvad er single origin? 

Single origin er kaffe, der er dyrket i samme region eller område. Flere og flere er begyndt at interessere sig for, hvor deres kaffe kommer fra, og hvordan den dyrkes, hvilket hører til third wave. Det betyder, at single origin kaffe bliver mere og mere populært.

Hvorfor er single origin så populært? 

Du kender det fra vin. Der går sport i at kende og opleve smagsprofilen fra forskellige regioner. Smage noterne. Dufte aromaen. Dette er kun muligt med single origin kaffe, da mere traditionelle kaffeblends, der typisk er sammensat af kaffebønner fra flere steder i verden, giver et samsurium af smage, der gør det svært at nyde og identificere specifikke smagsnoter. 

Hos ØNSK mener vi, at alle os kaffedrikkere skylder en stor tak til single origin. Den voksende forbrugerinteresse i kaffens oprindelse, og hvordan den dyrkes, har været SÅ positivt for kaffeindustrien. Det har nemlig resulteret i, at kaffeproducenter rundt om i verden har fået mod på at eksperimentere mere i dyrkelsen og produktionen af kaffebønner, hvilket har betydet et løft i kaffens generelle kvalitet. Ja tak! 

Smag forskellen hos ØNSK 

ØNSK er et single origin kaffemærke i den forstand, at vi udelukkende sælger kaffe fra Nicaragua og Peru. Vores kaffer er single farm-kaffer, der kommer fra vores dygtige kaffebønder og kooperativer. Nicaragua som kaffeland er kendetegnet ved mange, men små kaffefarme. Et højt antal nicaraguanske bønder dyrker økologisk kaffe, og det er de enormt dygtige til.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.