Privat

Der er et væld af kaffevarianter med mælk på menukortet, når du står hos din lokale kaffepusher og skal tage en (vigtig) beslutning. Café au lait er en i mængden.

Læs også:

Hvad er Café au lait?

Café au lait er fransk og betyder ”kaffe med mælk”. En café au lait laves af én del kaffe og én del varm mælk. Nogle baristaer tilføjer mere mælk end andre. En café au lait er ikke skummet i konsistensen som fx en cappuccino, men er derimod brygget med henblik på at være en nem kop kaffe, der kan nydes hurtigt.

En café au lait bliver i Frankrig ofte serveret i en stor, dyb kop, og det er der en særlig grund til. Det gør det nemlig muligt at dyppe en smørbagt og krummende croissant i kaffen.

I Danmark er oversættelsen ofte: En filterkaffe med lidt kold mælk. I slang: En færgelatte.
Knap så eksotisk som historien med en smørbagt og krummende croissant.

Velbekomme!

 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.