Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordrer hele dagen!

Privat

Biodiversitet

Nej, det er ikke en gammel biologibog, du har slået op i. Det er en kaffeordbog. Og selvom biodiversitet nok mere rimer på planter og økosystemer, er det alligevel et ord, vi med tiden også beskæftiger os med, når vi taler om kaffe. Og ikke mindst producerer kaffe, som vi gør hos ØNSK. Vi forklarer dig nærmere her! 

Læs også: 

Økologisk kaffe
Fairtrade kaffe
Rainforest Alliance
  

Upload Image...

Hvad er biodiversitet? 

Biodiversitet er alt liv på jordkloden, herunder dyr, planter, svampe, bakterier og andet levende både på land og i vand. en stor biodiversitet sikrer os ren luft, frisk vand, sund jordbund og bestøvning af afgrøderne. Den hjælper os med at bekæmpe klimaforandringer og mindsker påvirkningen af naturkatastrofer. Det er derfor vigtigt at bevare biodiversiteten – og det er vigtigt at tage højde for den, når man gror kaffe.

Det er årsagen til, at skyggekaffe er en positiv løsning. Her gør de høje træer det muligt for biodiversiteten at forblive intakt i området.

Kaffeplantager dyrkes ofte i nærheden af områder med stor biologisk mangfoldighed, hvor udvidelse af landbrugsområder udgør en fare for dyrelivet. I disse områder kan kaffefarme med skyggetræer skabe vigtige grønne passager for dyrelivet. 

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.