Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordrer hele dagen!

Privat

Økologisk kaffe 

Som det generelt er med økologi, undgår man kemiske sprøjtemidler og pesticider, når man går efter ø’et. Sådan er det også, når det kommer til økologisk kaffe. 

Læs også:
Third wave
Special kaffe

Upload Image...

Hvad er økologisk kaffe? 

I produktionen af økologisk kaffe er det forbudt at bruge kemiske sprøjtemidler som pesticider og kunstgødning. Pesticider er alle de forskellige kemiske stoffer, der sprøjtes på kaffeplantagen for at beskytte kaffebuskene fra skadedyr, ukrudt og svampesygdomme.


Her i EU er der skrappe krav til grænseværdierne, og de allerfarligste pesticider er ulovlige at bruge i EU-landenes fødevareproduktion. Det er dog sådan, at meget kaffe dyrkes i det, man kalder “Bønnebæltet”, der ikke ligger i EU. Derfor er de også underlagt nogle andre regler for brug af pesticider i konventionelt landbrug. For økologisk landbrug gælder EU-reglerne i hele verden, hvis produkterne skal sælges med EU’s økologiske mærkning på.

 

Økologisk kaffe fra ØNSK 

ØNSK har efterhånden er bredt udvalg af økokaffe. Det seneste skud på stammen er Café de Alturas, der betyder kaffe fra højderne. Økologisk kaffe får tit skudt i skoene, at kvaliteten ikke er den samme som konventionelt dyrket kaffe. Men Café de Alturas er beviset på det modsatte. De arbejder løbende med udviklingsprojekter på gårdene for at løfte kvaliteten til nye højder. Det lille kooperativ har samtidig et laboratorie og kafferisteri, hvor kaffen testes og kvalitetsbedømmes. Du kan både få Café de Alturas som mørkristet og formalet eller hele økologiske kaffebønner. Du kan også finde hele ØNSKs udvalg af økologisk kaffe her.

Produkter fra udlandet kan også bære det røde danske Ø-mærke, hvis varerne forarbejdes eller pakkes i Danmark. Denne proces kontrolleres af den danske økologikontrol, og da ØNSKs økologiske kaffevarianter ristes og pakkes i København, bærer kaffeposerne det danske Ø-mærke.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.